Αυτό είναι το επανασχεδιασμένο WhatsApp

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp προχωρά και επίσημα πλέον στο λανσάρισμα του νέου σχεδιασμού της δημοφιλούς υπηρεσίας messaging. Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά τα έχουμε δει ήδη λόγω της σταδιακής κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα τη νέα γραμμή πλοήγησης στην έκδοση της υπηρεσίας για συσκευές Android. Παρατηρούμε, ωστόσο, ένα νέο χρώμα που επιλέχθηκε μετά από εξέτασε 35 διαφορετικών επιλογών όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ομάδα του WhatsApp αναφέρει ότι επικεντρώθηκε σε βαθύτερους τόνους για να μειώσει την καταπόνηση των ματιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γι' αυτό και το dark mode της εφαρμογής είναι πλέον ένα επίπεδο πιο σκούρο, ώστε να διευκολύνεται η ανάγνωση των μηνυμάτων.


Επιπλέον, στην έκδοση για συσκευές iOS, είναι ευκολότερη η αποστολή φωτογραφιών και βίντεο χάρη σε μια νέα διάταξη συνημμένων. Αντί για ένα menu πλήρους οθόνης, έχουμε πλέον έναν επεκτάσιμο «συρτάρι» που μας επιτρέπει να βλέπουμε πιο εύκολα τις επιλογές κατά την αποστολή αρχείων media και εγγράφων.

Αναβαθμίζονται και τα εικονίδια μέσα στην εφαρμογή, με πιο στρογγυλεμένο, περιγεγραμμένο στυλ, ενώ είναι επίσης καινούργιο και το προεπιλεγμένο φόντο στις συνομιλίες.

[via]

Loading