Back to the Future: Παπούτσια με κορδόνια που δένονται μόνα τους στο Kickstarter και σε τιμή $175! [Video]

 

kickstarter-powerlace

Παπούτσια με κορδόνια που δένονται μόνα τους. Τα είχες δει πριν από 25 χρόνια στο Back to the Future II, ως ένα από τα αξεσουάρ του Marty McFly, και ίσως θυμάσαι τα 1500 ζευγάρια Nike MAG που κυκλοφόρησε η εταιρεία το 2011 για να στηρίξει το Michael J Fox Foundation για την καταπολέμηση της Νόσου Parkinson.

Τώρα, έρχεται μια νέα εταιρεία από τον Καναδά (Powerlace Technology) να ζητήσει χρηματοδότηση μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter, η οποία φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει το δικό της παπούτσι με κορδόνια που δένονται μόνα τους μέσα στον Μάιο του 2015, χρονολογία που συμπίπτει με το ταξίδι του πρωταγωνιστή στο μέλλον (1985-2015).

Η εταιρεία αναφέρει ότι ασχολείται με την τεχνολογία αυτή από το 2007 και έχει δημιουργήσει αρκετά πρωτότυπα για να καταλήξει στο τελικό προϊόν, το οποίο διαθέτει έναν εσωτερικό μηχανισμό που ενεργοποιείται μόλις ο χρήστης τοποθετήσει το πόδι στο παπούτσι και πιέσει τη φτέρνα του. Έχουν γίνει δοκιμές του μηχανισμού για περισσότερα από 200.000 αυτόματα δεσίματα, κάτι που αντιστοιχεί σε 68 χρόνια αντοχής αν φοράς τα παπούτσια 4 φορές/ημέρα.

Αν πετύχουν τον στόχο ($650.000 και απομένουν ακόμη 55 ημέρες), το ζευγάρι θα κοστίζει $175 όταν κυκλοφορήσει στην αγορά. Αν αγοράσεις και το πρώτο πραγματικό hoverboard τότε πραγματοποιείς άνετα ένα παιδικό όνειρο όσων είναι 35+. Φτιάξτε και μια χρονομηχανή να γουστάρουμε...

Loading