Back to the Future: Το πρώτο πραγματικό hoverboard έρχεται το 2015! [Videos]

hendo_hoverboard_1

Μπορεί η μηχανή του χρόνου να φαντάζει ακόμα άπιαστο όνειρο για την Ανθρωπότητα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα άλλα φουτουριστικά gadgets του Marty McFly, της περίφημης τριλογίας Back to the Future. Έτσι, μετά τα παπούτσια Nike MAG που δένονται μόνα τους, μέσα στο 2015 θα δούμε και το πρώτο πραγματικό Hoverboard!

Επίδειξη συσκευής μαγνητικής αιώρησης περιλαμβάνει μέχρι και…Millennium Falcon! [Video]

Για την ανάπτυξη του project οι δημιουργοί (Jill και Gregg Henderson) ζητούν χρηματοδότηση μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter και ήδη κοντεύουν να ξεπεράσουν τον στόχο, τη στιγμή που απομένουν ακόμη 53 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το ζεύγος φιλοδοξεί να δώσει την τεχνολογία της στους developers τον Ιούλιο του 2015, αλλά για την ώρα έχουν έτοιμο ένα πρωτότυπο Hoverboard που δοκίμασαν απεσταλμένοι της ιστοσελίδας GigaOM (βλ. video παρακάτω).

hendo_hoverboard_2

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν για την αιώρηση του Hoverboard. Καταρχήν, μπορεί να λειτουργεί μόνο εάν υπάρχει μη-σιδηρομαγνητικός αγωγός στην επιφάνεια, όπως περίπου λειτουργούν τα τραίνα μαγνητικής αιώρησης (maglev). Δεύτερον, είναι σχεδόν αδύνατο να το ελέγξεις και σε παρασύρει ανάλογα με την κατεύθυνση της ορμής σου.

Όπως και να ΄χει, δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό project και ίσως αρχικά να δούμε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που θα προσφέρουν την εμπειρία να αιωρείσαι (όπως τα skate parks).

Loading