O Bill Gates ζητά περισσότερη καινοτομία στην Microsoft μετά τη λανθασμένη στρατηγική στα smartphones

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Bill Gates, ιδρυτής και πρώην CEO της Microsoft, στο τηλεοπτικό κανάλι CBS παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του έχασε το τρένο σε τομείς όπως η αγορά των κινητών τηλεφώνων. «Υπάρχουν πολλά πράγματα όπως τα κινητά τηλέφωνα όπου δεν είχαμε εξαρχής το προβάδισμα», ανέφερε ο Gates. Σημείωσε ότι η στρατηγική της Microsoft ήταν «ξεκάθαρα λανθασμένη».

Ταυτόχρονα, ο Gates παραδέχεται ότι παρόλο που έγινε καλή δουλειά με το Windows 8, το Surface και το Bing από τον Steve Ballmer αυτά τα προϊόντα από μόνα τους δεν είναι αρκετά. «Εκείνος [o Ballmer] και εγώ δεν είμαστε ευχαριστημένοι όσον αφορά τις καινοτομίες, κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Gates δεν είναι ευχαριστημένος με την πορεία της εταιρείας και είναι φανερό ότι γίνονται προσπάθειες να επικεντρωθούν σε καινοτομίες που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της εταιρείας σε μία εποχή που το mobile computing είναι το μέλλον και η Microsoft επιμένει σε μια υβριδική στρατηγική που τουλάχιστον με τις πρώτες εκδόσεις των Surface, Surface Pro και Windows 8 δεν της βγαίνει.

[via TheVerge]

Loading