Ο Bill Gates αποκαλύπτει το νέο του ρόλο στη Microsoft

Bill Gates

H Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τον νέο της CEO, Satya Nadella, o οποίος αντικατέστησε τον Steve Ballmer μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας. Ως μέρος της ευρύτερης αναδιοργάνωσης o Bill Gates αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο στηρίζοντας τον Nadella στη «διαμόρφωση της τεχνολογίας και της κατεύθυνσης προϊόντων».

Ακριβώς το τι θα περιλαμβάνει ο νέος ρόλος του Bill Gates δεν έχει γίνει γνωστό αλλά σε νέο Reddit AMA (Ask me Anything) o ίδιος ο Gates απαντά σε σχετική ερώτηση:

Θα κάνω σίγουρο ότι θα επιλέξουμε φιλόδοξα σενάρια και θα έχουμε μια ισχυρή αρχιτεκτονική για να τα φέρουμε εις πέρας. Ενθαρρύνω την καλή δουλειά (ελπίζω).

Είμαι ενθουσιασμένος για το πως το σύννεφο και οι νέες συσκευές μπορούν να μας βοηθήσουν να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με νέους τρόπους. To λειτουργικό δεν θα είναι μόνο σε μία συσκευή και οι πληροφορίες δεν θα είναι μόνο αρχεία – θα είναι το ιστορικό σου μαζί με τη δυνατότητα να ανατρέχεις σε αναμνήσεις πραγμάτων όπως τα παιδιά που μεγαλώνουν. Ενθουσιάστηκα όταν ο Satya μου ζήτησε να βοηθήσω για να κάνω σίγουρο ότι η Microsoft είναι φιλόδοξη με την καινοτομία της. Ακόμα και στο Office υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν.

Ο χρόνος μου θα είναι περίπου 2/3 στο Ίδρυμα και 1/3 στη Microsoft. Θα επικεντρωθώ κυρίως στα προϊόντα.

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Microsoft. Bookmark the permalink.
 • Kwnstantinos

  Ο νέος του ρόλος ως Ούφο. Congrats.

 • Πιο google (ή είναι bing?) translate, πεθαίνεις.
  Ρε παιδιά σας κάνουν κάνα σοβαρό interview πριν την πρόσληψη ή απλώς παίρνουν όποιον δεχτεί το νούμερο;

 • «I make sure we pick ambitious scenarios and that we have a strong architecture to deliver on them. I encourage good work (hopefully).

  I am excited about how the cloud and new devices can help us communicate and collaborate in new ways. The OS won’t just be on one device and the information won’t just be files – it will be your history including being able to review memories of things like kids growing up. I was thrilled Satya asked me to pitch in to make sure Microsoft is ambitious with its innovation. Even in Office there is a lot more than can be done.

  My time will be about 2/3 Foundation and 1/3 Microsoft. I will focus on product work mostly.»

 • Α ήρθε ο “de facto hater”. Εντάξει τώρα που το έγραψες αυτό στεναχωρήθηκε. Θα βάλει τα δισεκατομμύρια του να κλαίνε που ένας πανάγνωστος με avatar το μηλαράκι τον είπε Ούφο σε ένα τεχνολογικό site της Ελλάδας. Εξάλλου είμαι σίγουρος είσαι έστω το 1/100στο, όχι κάτσε… το 1/1000στο αντίστοιχα επιτυχημένος και άρα πρέπει να σε ακούσουμε.

 • Kwnstantinos

  Και εσύ τι ρόλο βαράς για να καταλάβουμε? Του “κληρονομικού χάρισμα” και την λες σε όσους κάνουν πλάκα, λένε τη γνώμη τους και δεν συμφωνούν με τα πιστεύω σου? Εκτός οτι δεν έχεις χιούμορ, απο εσένα ναι, είμαι πολύ πιο πετυχημένος σε αυτό που κάνω και ναι, μπορώ να ξεχωρίζω την πλάκα και το χιούμορ χωρίς να μπω στη διαδικασία να ταμπελιάσω τον κάθε ένα ως “microsoft hater, κτλ”οπότε δε θα ασχοληθώ και απλά θα πω, άσε μας κουκλίτσα μου..

 • Ενοχλήθηκες “κουκλίτσα μου”; (αφού αυτό το επίπεδο παίζεις)
  Σε ενοχλεί ότι έγραψα, ή ότι έγραψα αλήθειες;
  Αν αυτό ήταν χιούμορ να σε αφήσω στο κοινό σου.
  Μην το κάνεις επάγγελμα όμως, θα πεινάσεις.

 • Kwnstantinos

  ..Ούτε καν που σχολίασα αυτά που έγραψες, μα το οτι δεν είναι σωστό να ταμπελιάζεις τους άλλους. Αλλά μάλλον πειράχτηκες τόσο απο το “κουκλίτσα μου” που ούτε να διαβάσεις τι έγραψα δεν έκατσες.
  Κακώς και που σου απάντησα γιατί ο “ρόλος” σου απο οτι βλέπω απο πολλά σχόλια που γράφεις είναι αυτό του κριτή και του ξερόλα. Συγνώμη, άλλη φορά θα σε ρωτάμε τι να γράψουμε!
  Τι να πω, cyber μάγκας κλασικά και μια συμβουλή, μη πατήσεις πολύ δυνατά το πληκτρολόγιο απο τα νεύρα σου.

 • Πλάκα κάνεις έτσι; 🙂

  Χαχαχαχα.
  Είδες εκνευρισμούς, είδες μαγκιές… να το κοιτάξεις.
  Λέω να ποστάρω το thread στο FB να γελάσουν και οι φίλοι μου. Μου επιτρέπεις έτσι;
  (σου έβαλα και θετική για να σε καλοπιάσω)

 • Dimitris

  Απορώ τι ποσοστά έχεις στην microsoft και την υποστηρίζεις έτσι!! Όπως επίσης απορώ εσύ πόσο επιτυχημένος είσαι. Χαλάρωσε λιγάκι φιλαράκι….

 • Dimitris

  Χάρη, γιατί δεν προσλαμβάνεται τον εν-ελ-ες για μεταφραστή;

 • Kwnstantinos

  Βρε δε πα να κάνεις και την συνομιλία πόστερ? Πόσταρε το όπου θες. Κανένα πρόβλημα! Πες τους να βάλουν και αρνητικές ψήφους και να γράψουν και σχόλια! Άλλωστε το παιχνίδι, τα Likes κτλ είναι για τα παιδιά και δε μπορω να σου πω να σταματήσεις να παίζεις.