Satoshi Nakamoto: Αυτός είναι ο δημιουργός του Bitcoin;

bitcoin_revealed

Το Bitcoin μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε ποιος κρυβόταν πίσω από τη δημιουργία του και οι εικασίες για μυστικές υπηρεσίες, λόμπι τραπεζών και εξωγήινους ήταν στην καθημερινή διάταξη. Πάντως, το Newsweek δημοσίευσε ένα εκτενέστατο άρθρο που αποκαλύπτει τον δημιουργό του αμφιλεγόμενου εικονικού νομίσματος. Το όνομα αυτού: Satoshi Nakamoto.

Πρόκειται για έναν 64χρονο Ιάπωνα με αμερικανική υπηκοότητα, ο οποίος ζει στη Νότια Καλιφόρνια, έχτισε καριέρα εργαζόμενος για μυστικά projects μεγάλων εταιρειών και του Αμερικανικού Στρατού, ενώ μέχρι πρότινος ούτε καν η οικογένεια του δεν γνώριζε το μυστικό για το Bitcoin!

Η δημοσιογράφος Leah McGrath Goodman ισχυρίζεται ότι συναντήθηκε με τον μυστηριώδη Nakamoto, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι ο δημιουργός, αλλά δήλωσε ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση με την εξέλιξη του Bitcoin και ότι ο έλεγχος έχει παραδοθεί σε άλλους (χμμμ...).

Κάπου εδώ αρχίζουν να μπλέκουν τα πράγματα, καθώς η δημοσιογράφος αναφέρει ότι μίλησε φευγαλέα με τον Nakamoto και πως οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από κουβέντες που είχε με τα παιδιά και τα αδέρφια του. Επιπλέον, ο τωρινός επικεφαλής του Bitcoin (Gavin Andresen) δήλωσε ότι μεταξύ 2010-2011 ο Nakamoto επικοινωνούσε μαζί του συχνά μέσω email ή προσωπικών μηνυμάτων και του ζήτησε να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με τον "μυστηριώδη εφευρέτη", αλλά έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το (εκτενέστατο) άρθρο του Newsweek εδώ και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Τι λέτε; Να τους πιστέψουμε;

Loading