Επίθεση από hackers στην υπηρεσία φύλαξης Bitcoins Instawallet

IMG_1388

Το νέο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin σαρώνει στο Διαδίκτυο, ήδη όμως έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια του. Πράγματι, η υπηρεσία Instawallet για τη δημιουργία ψηφιακού πορτοφολιού και τη φύλαξη Bitcoins ανακοίνωσε ότι αναστέλει τη λειτουργία της επ’ αόριστον έπειτα από παραβίαση που δέχτηκε από hackers.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, hackers κατόρθωσαν να εισχωρήσουν στις βάσεις δεδομένων της με αποτέλεσμα να κλείσει μέχρις ώτου δημιουργηθεί μια νέα ασφαλέστερη αρχιτεκτονική.

instawallet

Πέρα από την μεγάλη πτώση στην αξία του Bitcoin που προκάλεσε (από $145 σε $117 μέσα σε λίγες ώρες), το συγκεκριμένο περιστατικό μας διδάσκει ότι ίσως οι υπάρχουσες υποδομές ασφαλείας να μην είναι αρκετά ώριμες ώστε να υποδεχτούν με ασφάλεια το νέο διαδικτυακό νόμισμα.  Θυμίζουμε πάντως ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα εγκατασταθεί Bitcoin ATM. Ας ελπίσουμε ότι δε θα δούμε σύντομα άλλα παρόμοια περιστατικά που αν μη τι άλλο θα αποστρέψουν τον κόσμο από το Bitcoin.

[via VentureBeat]

This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.
  • ReactOSisCool

    Το Bitcoin αποτελείται από τεχνολογίες όπως HashCash και Ψηφιακές Υπογραφές. Έχετε γνώσει καθόλου από αυτά ή να θεωρήσω τον εαυτό μου ο μόνος Έλληνας κρυπτογράφος? Εκτός αυτού το Bitcoin είναι ανοικτού κώδικα. Όποιος έχει κάποια απορία, σχόλιο ή κριτική: Ρίξτε. Φαίνεται υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη γνώσης για το Bitcoin στην Ελλάδα, ρίξτε λοιπόν.