Πέρυσι το Bitcoin άξιζε $10, σήμερα $1.000!

ss-exchange-bitcoins

Για πρώτη φορά χθες η αξία του Bitcoin ξεπέρασε τα $1.000 τη στιγμή που πέρυσι τον ίδιο καιρό ανερχόταν μόλις στα $10. Με άλλα λόγια μέσα σε ένα χρόνο η αξία του Bitcoin έχει 100πλασιαστεί ενώ από τις αρχές του Νοέμβρη έχει γνωρίσει αύξηση της τάξης του 500%!

Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Securities and Exchanges Commission ψήφισαν υπέρ της νομιμότητας του Bitcoin σε ακρόαση της Γερουσίας, λαμβάνοντας επιπλέον τη στήριξη μελών του Κογκρέσου και ανθρώπων της Διοίκησης Obama. Την ίδια μέρα η αξία του Bitcoin εκτοξεύτηκε από τα $600 στα $750.

Θυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας προέβη σε μια παγκόσμια πρωτιά ανακοινώνοντας ότι από την Άνοιξη του 2014 θα δέχεται Bitcoins για την καταβολή διδάκτρων. Τη συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή του νέου διαδικτυακού νομίσματος επισφράγισε όμως και η Virgin Galactic που ανακοίνωσε ότι για τα διαστημικά ταξίδια θα δέχεται στο εξής πληρωμές και με Bitcoins.

 

This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.
 • stel

  τι φούσκα ειν τουτι?

 • Anonymous

  Το bitcoin είναι η επαναστατική μέθοδος που επιτέλους κάποιος “έξυπνος” άνθρωπος στην γη εφηύρε. Θα ήθελα να σας πω όμως κάτι σημαντικό… ”Ο κώδικας έχει σφάλμα”. Μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε αυτό. Δεν συνιστώ βεβαίως να αγοράσετε bitcoins, τουλάχιστον όχι ακόμα διότι νομίζω πως θα χάσετε τα λεφτά σας, και αυτό διότι ζείτε (εγώ όχι) στην Ελλάδα η μάλλον στην ΕΕ, η οποία θα αργήσει να συμμορφωθεί με το καινούριο καθεστώς.

  Όχι μόνο ΔΕΝ είναι φούσκα αλλα είναι η ΝΕΑ υπερδυναμική οικονομία.
  Φίλοι μου, αντιλαμβάνομαι οτί ΔΕΝ το πιστεύεται. Μακάρι να μπορείτε να το πιστέψετε, γιατι η ζωές σας (μου) κρέμονται απο το σύστημα που “σήμερα” λέγεται bitcoin.

 • Pingback: Θαμμένος σε χωματερή βρίσκεται σκληρός δίσκος με Bitcoins αξίας $7.5 εκατ.!()