Η πειρατική ομάδα του BitTorrent, IMAGiNE, καταδικάστηκε σε φυλάκιση και πρόστιμο $450.000!

Το κυνήγι κατά της πειρατείας συνεχίζεται με πολύ έντονο τρόπο, καθώς μετά τη χτεσινή αποκάλυψη για την ποινή $1.5 εκατ. σε χρήστη που ανέβασε στο BitTorrent 10 ταινίες πορνό, έρχεται τώρα νέα δικαστική απόφαση κατά τεσσάρων μελών της πολύ γνωστής ομάδας IMAGiNE (ανεβάζει ταινίες, τηλεοπτικές σειρές κλπ.)!

Piracy IMAGiNE

Η ομάδα IMAGiNE δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του Internet από το 2009 και καταγγέλθηκε από τον οργανισμό MPAA (Motion Picture Association of America) το 2010, με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών από τις αρχές του ίδιου έτους για τη διανομή και διαμοιρασμό πειρατικού υλικού μέσα από το δικό τους ιδιωτικό BitTorrent tracker, UnleashTheNet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες, οργανωμένες και πιο αποτελεσματικές πειρατικές οργανώσεις, υπεύθυνη για τη διακίνηση του 41% του παράνομου υλικού (για show, ταινίες Αγγλικής γλώσσας) στο Internet από το Σεπτέμβριο του 2009 έως το Σεπτέμβριο του 2011.

Γι' αυτό το λόγο, οι δύο από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε 23 και 30 μήνες φυλάκιση αντίστοιχα, ενώ όλοι μαζί θα πληρώσουν αποζημίωση $449,514 στην MPAA! Χαμός...

[via TorrentFreak]

Loading