BitTorrent Torque, το νέο εργαλείο για torrent downloading μέσα από τον web browser

Η BitTorrent συνεχίζει ακάθεκτη να εξελίσσει τα συστήματα P2P downloading, αναγνωρίζοντας ότι αρκετός κόσμος μπερδεύεται με τη διαδικασία να κατεβάσει ή να χρησιμοποιήσει κάποιον BitTorrent client (π.χ. uTorrent), και ανακοίνωσε το BitTorrent Torque που θα δώσει στους developers τη δυνατότητα να ενσωματώσουν το πρωτόκολλο P2P μέσα σε browser extensions.

BitTorrent Torque

Σε απλά ελληνικά, το Torque είναι ένας torrent client βασισμένος σε JavaScript, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές για τη δημιουργία πληθώρας εφαρμογών που θα εκμεταλλεύονται το πρωτόκολλο P2P, όπως για παράδειγμα μετατροπή των torrent downloads σε απλά downloads, video streaming, ανταλλαγή αρχείων μέσω κοινωνικών δικτύων κλπ.

Προς το παρόν, το BitTorrent Torque βρίσκεται σε έκδοση alpha, αλλά ήδη έχουν παρουσιαστεί δύο εφαρμογές-εργαλεία που πραγματικά θα λύσουν τα χέρια των μη καταρτισμένων χρηστών, αλλά θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμα και για το social media sharing.

Η μία από αυτές είναι το OneClick Chrome Plugin, ένα extension για τον Google Chrome που μετατρέπει οποιοδήποτε αρχείο torrent σε κανονικό download, ενώ το PaddleOver είναι ένα σύστημα επικοινωνίας-ανταλλαγής αρχείων μόνο για OS X Lion (για την ώρα...).

[via BitTorrent]

Loading