Black Friday: Το Xbox One μεγάλος νικητής στη μάχη της παιχνιδοκονσόλας [Video]

ps4_xbox_one

Με το άνοιγμα των αγορών και την ευκολία ενημέρωσης λόγω του Internet, πλέον λίγοι είναι αυτόι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η Black Friday για τις ΗΠΑ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκατομμύρια καταναλωτές επωφελήθηκαν των προσφορών, και μάλιστα καταγράφηκε νέο ρεκόρ τζίρου για online αγορές ($1.2 δισ.!).

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν φυσικά τα Xbox One και PS4, με την παιχνιδοκονσόλα της Microsoft να κερδίζει τη μάχη στις πωλήσεις σύμφωνα με την ανάλυση της InfoScout, καθώς πήρε το 31% της "πίτας" αν και κοστίζει περισσότερο από όλες τις διαθέσιμες. Ακολούθησε το Xbox 360 με 30%, τα PS3/PS4 αμφότερα με 15% έκαστος και το Wii U με 6%.

black-friday-console-sales

Πάντως, οι αναλυτές σημειώνουν ότι ήταν αναμενόμενο να πωληθούν περισσότερα Xbox One δεδομένου ότι το PS4 έχει κυκλοφορήσει νωρίτερα και το κοινό δεν περίμενε τη Black Friday για να το αποκτήσει. Επίσης, αξίζει να προστεθεί ότι το PS4 κατέχει πλέον την πρώτη θέση σε ταχύτητα πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος θα είναι ο πραγματικός νικητής σε αυτή την άτυπη μάχη (μάλλον και οι δύο θα σημειώσουν μεγάλες πωλήσεις τα επόμενα χρόνια), οπότε, ίσως παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παρακάτω συγκριτικό video του Kotaku για την ταχύτητα εγκατάστασης των παιχνιδιών στους δύο μονομάχους:

[1, 2]

Loading