Ένας τυφλός "οδηγά" το αυτοκινούμενο όχημα της Google [Video]

Ένα από τα πιο φιλόδοξα projects της Google είναι η δημιουργία του αυτοκινούμενου οχήματος, μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και η εξέλιξη του έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ώθησε τη Google να πραγματοποιήσει δοκιμές με έναν τυφλό οδηγό!

Blind man driving self-driving Google Car

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, το αυτοκινούμενο Toyota Prius "οδήγησε" ο Steve Mahan, CEO του Santa Clara Valley Blind Center, ο οποίος είναι διά νόμου τυφλός (έχει χάσει το 95% της όρασης του), και η διαδρομή του περιελάμβανε μία στάση την αλυσίδα fast food Taco Bell και μία στάση σε στεγνοκαθαριστήριο.


Self-Driving Car Test- Steve Mahan

Η Google είχε να αντιμετωπίσει και νομικά θέματα για τη δοκιμαστική βόλτα του Mahan, καθώς χωρίς άδεια οδήγησης δεν επιτρέπεται να καθίσει κανείς στη θέση του οδηγού, ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Γι' αυτό το λόγο, δίπλα στον Mahan κάθισε και ένας αστυνομικός.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αλλά σίγουρα θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να δούμε μαζική παραγωγή αυτοκινούμενων οχημάτων. Όμως, η Google έχει αρχίσει να κλείνει μικρές συμφωνίες για τη δοκιμή και νομιμοποίηση αυτών των αυτοκινήτων, με την πολιτεία της Nevada να είναι η πρώτη που επιτρέπει νόμιμα την κυκλοφορία τους!

Πάντως, ο Mahan δήλωσε ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να διευκολύνει σημαντικά τη ζωή τυφλών ή ανάπηρων ανθρώπων.

[via TheVerge]

Loading