Έτσι θα είναι το ταξίδι στα όρια της ατμόσφαιρας με την Blue Origin του Jeff Bezos [Video]

Κάποτε οι δισεκατομμυριούχοι ξόδευαν τα λεφτά τους σε ομάδες NBA, MLB, Formula 1 κλπ., αλλά στις μέρες μας φαίνεται ότι το χόμπι είναι το Διάστημα. Πέρα από την πλάκα, όμως, ήδη έχουμε δει τις τρομερές δυνατότητες και τους νέους ορίζοντες που ανοίγει για την Ανθρωπότητα η SpaceX του Elon Musk. Κάτι ανάλογο, ωστόσο, ετοιμάζει και ο Jeff Bezos -- για λίγες ώρες πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και αφεντικό της Amazon-- με την δική του εταιρεία, την Blue Origin.

Η εταιρεία έχει και αυτή καταφέρει να επαναπροσγειώσει τον δικό τη επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο, ενώ τώρα πειραματίζεται με την κατασκευή ειδικού σκάφους που θα μεταφέρει τουρίστες σε ένα ταξίδι γύρω από τη Γη. Η πρώτη δοκιμή έγινε πρόσφατα με ένα διαστημικό σκάφος που διαθέτει μεγαλύτερα παράθυρα και πιο άνετες θέσεις και η Blue Origin τοποθέτησε στο εσωτερικό του ένα ανδρείκελο για να καταγράψει την δοκιμή.

Σύμφωνα με τον Jeff Bezos, η Blue Origin θα είναι έτοιμη να προσφέρει αυτήν την τουριστική εμπειρία μέσα σε δύο χρόνια, χωρίς να αποκαλύψει το κόστος του εισιτηρίου. Φυσικά, οι πραγματικοί άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα σε σύγκριση με το "Mannequin Skywalker" κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, ειδικά στο σημείο μηδενικής βαρύτητας.

[via]

Loading