New Glenn: Ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος του Jeff Bezos (Amazon) για το ταξίδι στο Διάστημα [Video]

Στα μέσα του περασμένου αιώνα η υπόθεση Διάστημα αποτελούσε ακόμη ένα πεδίο διαμάχης μεταξύ χωρών και διαφορετικών πολιτικών φιλοσοφιών, αλλά από το 2020 και έπειτα φαίνεται ότι η διαμάχη θα περάσει οριστικά σε εταιρικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχουμε δει αρκετές φορές υλικό για την SpaceX του Elon Musk και τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα αναπτύσσεται και η Blue Origin του Jeff Bezos (ιδρυτής της Amazon) με ένα παραπλήσιο project.

Διαβάστε επίσης: SpaceX: Στέλνει δύο τουρίστες στη Σελήνη για μία εβδομάδα το 2018!

Με αφορμή την επικείμενη πρώτη εκτόξευση του πυραύλου New Glenn, η Blue Origin δημοσίευσε ένα νέο video για να παρουσιάσει τον τρόπο εκτόξευσης και επαναπροσγείωσης του προωθητικού πυραύλου, μια διαδικασία που θυμίζει έντονα αυτήν του Falcon 9. Παρόλα αυτά, ο πύραυλος New Gleen είναι σημαντικά ισχυρότερος με αποτέλεσμα θεωρητικά να έχει τη δυνατότητα αποστολής διαστημικού σκάφους μέχρι τη Σελήνη.

Η πρώτη πραγματική εκτόξευση του New Glenn αναμένεται ότι θα γίνει το 2020 και ήδη έχει υπογραφεί συμβόλαιο με τη γαλλική Eutelsat για την αποστολή δορυφόρου το 2021 ή το 2022.

[via]

Loading