Ο συνιδρυτής της Mozilla παρουσιάζει έναν νέο web browser που αντικαθιστά τις διαφημίσεις με...διαφημίσεις

brave-browser

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι οι διαφημίσεις στο Internet είναι μια πολύ σοβαρή πηγή εσόδων για εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως, αλλά δεν παύουν να είναι ενοχλητικές για τον μέσο χρήστη. Γι΄αυτό, άλλωστε, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα προγράμματα και extensions για web browsers που τις μπλοκάρουν. Παρόλα αυτά, ο συνιδρυτής της Mozilla, Brenan Eich, πιστεύει ότι η λύση μπορεί να βρεθεί κάπως διαφορετικά.

Ο κ. Eich είναι πλέον CEO της Brave Software, μια νέα εταιρεία που δημιούργησε έναν web browser με ενσωματωμένο ad-blocker, ο οποίος αποκόπτει όλες τις υπάρχουσες διαφημίσεις που βασίζονται στην δραστηριότητα του χρήστη (tracking ads) και στη θέση τους εμφανίζει "καθαρές" διαφημίσεις.

Ουσιαστικά μιλάμε για διαφημίσεις που εμφανίζονται σε συγκεκριμένα μεγέθη και μέρη, με περιεχόμενο που βασίζεται σε τοπικά κριτήρια και χωρίς να αποθηκεύουν τις πληροφορίες του χρήστη σε κάποιο cloud. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύεται ο χρήστης, ενώ παράλληλα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν έσοδα για τις ιστοσελίδες, προφανώς μικρότερα.

Για την ώρα, η Brave Software έχει κυκλοφορήσει μια developer preview έκδοση του browser για συσκευές Android, iOS, Mac, Windows και Linux.

[via]

Loading