Το ψωμί που παραμένει φρέσκο για 60 μέρες

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φρεσκοψημμένο ζεστό ψωμί, δυστυχώς όμως η απόλαυση κρατά για λίγο αφού μετά από 1-2 μέρες τα φυσιολογικά ψωμιά μπαγιατεύουν. Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να φέρει η αμερικανική εταιρεία Microzap η οποία υπόσχεται ολόφρεσκο ψωμί για 60 ολόκληρες μέρες!

Το μυστικό βρίσκεται στην παρασκευή του ψωμιού η οποία πραγματοποιείται κάνοντας χρήση ενός μεγάλου, προηγμένου φούρνου μικροκυμάτων. Αρχικά η συσκευή κατασκευάστηκε για την εξουδετέρωση βακτηριών όπως η σαλμονέλα, αλλά λίγο αργότερα οι ερευνητές παρατήρησαν ότι διατηρούσε το ψωμί φρέσκο σα να είχε βγει μόλις από το φούρνο για διάστημα μέχρι και 2 μηνών.

Η συγκεκριμένη τεχνική αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη σπατάλη ψωμιού και κατ’επέκταση να βοηθήσει στο σοβαρό πρόβλημα της σίτισης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πλανήτη.  Ωστόσο, δεν παύει να υφίσταται το ζήτημα του κόστους της συγκεκριμένης τεχνικής μιας και η αρτοβιομηχανία ως γνωστόν έχει ελάχιστα περιθώρια κέρδους.

[via BBC]

This entry was posted in Misc. Bookmark the permalink.
  • Δέν πάτε καλά πού οί αρτοβιομηχανίες βγάζουν λίγο κέρδος, κέρδος μέ τήν σέσουλα πού λένε, όποια δουλεια ασχολείται μέ τό αλευρι είναι κερδοφόρα
    αγαπητέ.