H Cadillac δοκιμάζει το δικό της όχημα ημι-αυτόματης οδήγησης [Video]

Tα χνάρια του αυτοκινούμενου οχήματος της Google φαίνεται να ακολουθεί η Cadillac, η οποία πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή δοκιμές πάνω στο δικό της αυτοκίνητο ημι-αυτόματης οδήγησης.

Κάνοντας χρήση της λεγόμενης "Super Cruise" τεχνολογίας, το σύστημα μπορεί να χειρίζεται πλήρως το τιμόνι, να κεντράρει το όχημα στο μέσο της λωρίδας και να φρενάρει εγκαίρως σε συνθήκες εθνικής οδού.

Οι δύο βέλτιστες συνθήκες χρήσης του συστήματος είναι το μποτιλιάρισμα  και τα μεγάλα οδικά ταξίδια, κατά τις οποίες αξιοποιούνται δυνατότητες όπως αισθητήρες υπερήχων, κάμερες, GPS και ραντάρ.

Σύμφωνα με τον Don Butler, αντιπρόεδρο του τμήματος Marketing της Cadillac:

"Η τεχνολογία Super Cruise θα μπορεί να βελτιώνει την απόδοση του οδηγού παρέχοντάς του ταυτόχρονα πιο ευχάριστες συνθήκες οδήγησης. Ο στόχος μας είναι να μεταφέρουμε στο χρήστη μια νέα διαισθητική εμπειρία οδήγησης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία θα κυκλοφορήσει στην αγορά περί τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε, μόλις ελεγχθούν και τα τελευταία ζητήματα ασφαλείας. Περισσότερες λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί:

[πηγή GM]
Loading