Call of Duty: WWII, δείτε το εξαιρετικό video-φόρο τιμής για τους ήρωες του Β' Π.Π. και την ακρίβεια του παιχνιδιού

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε όχι μόνο από τη Sledgehammer, αλλά γενικότερα από δημιουργούς video games. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του επερχόμενου Call of Duty: WWII δημοσίευσε ένα άκρως ενδιαφέρον video - ντοκιμαντέρ ως φόρο τιμής για τους ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Sledgehammer θέλησε να είναι απόλυτα ακριβής σε ό,τι αφορά τα γεγονότα που αναπαριστά στο νέο επεισόδιο της σειράς και γι' αυτό προσέλαβε τον ιστορικό Martin K.A. Morgan ως σύμβουλο για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όπως αναφέρει στο video που ακολουθεί:

"Αφιέρωσα τη ζωή μου μελετώντας το θέμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να παρακολουθήσω την ιστορία των ηρώων που θυσιάστηκαν για το γενικότερο καλό. Αντιπροσωπεύουν το μέγιστο επίπεδο γενναιότητα, το μεγαλύτερο δυνατό κουράγιο κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες"

Στο Call of Duty: WWII θα δούμε ορισμένες από τις πιο διάσημες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως η απόβαση στη Νορμανδία, ωστόσο, η Sledgehammer θέλησε να αναδείξει μάχες και ιστορίες που ίσως να μην είχαμε ακούσει μέχρι σήμερα, καθώς και τη δράση της Γαλλική Αντίστασης υπό τον ζυγό των Ναζί.

"Πρόκειται για μια απίστευτα πνιγηρή κατάσταση. Παρόλα αυτά, ο λαός του Παρισιού δεν έχασε ποτέ την πυγμή και το σθένος του."

Τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς Call of Duty που πραγματεύτηκαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν στο επίκεντρο μόνο ένστολους. Στο Call of Duty: WWII συμπεριλαμβάνεται μια γαλλίδα μαχήτρια της Αντίστασης που παλεύει για την απελευθέρωση της χώρας της από τους Γερμανούς. Εξάλλου, θα δούμε και τη μάχη του Bulge, μία από τις πιο αιματηρές και σημαντικές μάχες στην ύστατη προσπάθεια της Γερμανίας να αναχαιτίσει την προέλαση των Συμμάχων.

"Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν αφορά εσένα ως άτομο. Αφορά όλο τον κόσμο. Αφορά την ιδέα της ελευθερίας, την απελευθέρωση από την καταπίεση. Αν ο κόσμος θυμηθεί, τότε θα το απομνημονεύσει. Και αν το απομνημονεύσει, δεν θα το ξεχάσει ποτέ"

Το Call of Duty: WWII κυκλοφορεί στις 3 Νοεμβρίου για Xbox One, PS4 και Windows PC.

[via]

Loading