Canon ME20F-SHN: Η νέα full-frame κάμερα της εταιρείας που "βλέπει" στο σκοτάδι

[Δ.Τ.]

Η Canon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ME20F-SHN, μιας δικτυακής κάμερας χαμηλού φωτισμού με εξαιρετική απόδοση. Η κάμερα ME20F-SHN τοποθετείται παράλληλα με το ήδη υπάρχον μοντέλο ME20F-SH, διαθέτοντας πλέον δικτυακές δυνατότητες, διευρύνοντας έτσι τη γκάμα καμερών πολλαπλών χρήσεων της Canon (Canon Multiple Purpose camera line-up), προσφέροντας αναπαραγωγή εικόνας πλήρους χρώματος και ανάλυσης Full HD σε περιπτώσεις περιορισμένου φωτισμού. Η κάμερα ME20F-SHN είναι ιδανική για κρίσιμες εφαρμογές παρακολούθησης, και αποδίδει εξαιρετικά σε χαμηλό φωτισμό, διαθέτει δικτυακή λειτουργικότητα και ενσωματωμένη ανάλυση βίντεο, και όλα αυτά συμπυκνώνονται σε ένα ελαφρύ και μικρών διαστάσεων περίβλημα.

Εκπληκτική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό

Εφοδιασμένη με αισθητήρα 2.26MP Full Frame 35mm CMOS και επεξεργαστή εικόνας DIGIC DV 4, η ME20F-SHN παρέχει ευκρινή εικόνα, χαμηλού οπτικού θορύβου, Full HD έγχρωμο βίντεο σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού. Τα εικονοστοιχεία και το κύκλωμα της κάμερας επωφελούνται από τις αποκλειστικές τεχνολογίες της Canon, με στόχο την επίτευξη μειωμένου οπτικού θορύβου και εξαιρετικά υψηλής ευαισθησίας. Με μέγιστο επίπεδο ευαισθησίας ISO που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια (+75db), και το οποίο αποδίδει εξαιρετική ευαισθησία σε χαμηλό φωτισμό, η ME20F-SHN μπορεί να καταγράψει θέματα που φωτίζονται με λιγότερο από 0.0005 lux φωτός. Ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια μπορεί να καταγραφεί σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού αφαιρώντας το φίλτρο αποκοπής υπερύθρων (IR) όταν λειτουργεί σε κατάσταση υπερύθρων.

Με παρόμοιο τρόπο με τη σειρά Canon Cinema EOS, η συγκεκριμένη δικτυακή κάμερα παρέχει τα χαρακτηριστικά Canon Log και Wide DR από το μενού Custom Picture, το οποίο επιτρέπει δυναμικό εύρος τηςτάξης των 12 στοπ (800%), αποδίδοντας υψηλής ποιότητας εικόνα σε πολλαπλές συνθήκες φωτισμού. Το μενού Custom Picture έχει αναβαθμιστεί, με την προσθήκη της λειτουργίας Crisp Img, η οποία καταγράφει εικόνες υψηλής οξύτητας σε συνθήκες καλού φωτισμού και εικόνα με χαμηλό οπτικό θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ανυπολόγιστης αξίας για όσους χρειάζονται καταγραφή καθαρής και ευκρινούς εικόνας.

Προηγμένες δικτυακές δυνατότητες για εφαρμογές παρακολούθησης

Διαθέτοντας Ethernet, 3G/HD-SDI και θύρες HDMI, η ME20F-SHN εξυπηρετεί μια πληθώρα από απαιτήσεις που αφορούν εξόδους βίντεο και χρηστικές εφαρμογές. Για εφαρμογές τοπικής παρακολούθησης, η ME20F-SHN διαθέτει 3G/HD-SDI και θύρες HDMI, ενώ η σύνδεση Ethernet επιτρτέπει την απομακρυσμένη ρύθμιση της κάμερας, την παρακολούθηση και την καταγραφή μέσα από web browsers, φορητές συσκευές και άλλα προγράμματα διαχείρισης βίντεο. Η υποδοχή καρτών microSD υποστηρίζει απευθείας εγγραφή και αναπαραγωγή από την κάρτα microSD. Για αυτόνομη και οικονομική παρακολούθηση, οι 6 ενσωματωμένες λειτουργίες ανάλυσης βίντεο και το Alarm I/O interface επιτρέπει την αυτοματοποιημένη εγγραφή και έξοδο σε εξωτερικές συσκευές χάρη στην ανίχνευση κίνησης και είσοδο συναγερμού.

Η λειτουργία Area-specific Data Size Reduction (ADSR), επιτρέπει στους χρήστες της ME20F-SHN να καταγράφουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σε επιλεγμένες περιοχές μειώνοντας το ρυθμό δειγματοληψίας σε άλλες περιοχές της εικόνας, εξοικονομώντας έτσι δικτυακή διαμεταγωγή. Για την εύκολη ενσωμάτωση σε υπάρχοντα συστήματα παρακολούθησης βίντεο, η ME20F-SHN υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων διαχείρισης βίντεο, με τη χρήση των πρωτοκόλλων Canon WebView και ONVIF.

Δυνατότητες ευέλικτης εγκατάστασης

Οι χειριστές της κάμερας μπορούν να επιλέξουν τον ιδανικό φακό για κάθε περίπτωση καταγραφής και εξοπλισμού, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η γωνία θέασης ή το επίπεδο φωτεινότητας. Διαθέτοντας το σύστημα προσαρμογής EF με Cinema Lock, η ME20F-SHN είναι συμβατή με μια πλειάδα φακών της Canon, από τηλεφακούς, prime και επιλεγμένα μοντέλα Cine Servo για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο. Μέσω της υποστήριξης PoE+, η μετάδοση δεδομένων μέσω Ethernet και η τροφοδοσία ρεύματος υποστηρίζονται μέσω του καλωδίου LAN, γεγονός το οποίο επιτρέπει την απλή και γρήγορη εγκατάσταση της κάμερας. Το συμπαγές και ελαφρύ σώμα είναι ιδανικό για τους χρήστες που χρειάζονται είτε μια σταθερής εγκατάτασης, ή φορητή κάμερα.

Βασικά χακτηριστικά ME20F-SHN:

  • Υψηλή οξύτητας, χαμηλού οπτικού θορύβου έγχρωμο βίντεο σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού
  • Δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης και παρακολούθησης μέσω δικτύου
  • Υποστήριξη μιας ευρείας γκάμας εφαρμογών παρακολούθησης
  • Υψηλής ποιότητας έξοδος Full HD
  • Ευέλικτη εγκατάσταση
Loading