Case Study: Υπολογιστής για το Grand Theft Auto V

polytope_gtav_case_study

Εξ’ ορισμού, ένας Gaming υπολογιστής οφείλει να αποδίδει άψογα στα δημοφιλέστερα παιχνίδια της αγοράς. Με μια συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία παιχνιδιών και με ολοένα και πιο απαιτητικούς τίτλους παιχνιδιών να κυκλοφορούν στην αγορά, αυτό δεν είναι τόσο απλό, όσο ακούγεται.

Ένας σύγχρονος Gaming υπολογιστής θα πρέπει να είναι καλά «διαβασμένος», έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει επάξια στις προσδοκίες του χρήστη του, και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά στην Polytope Systems. Μέσα από καθημερινή έρευνα και εξαντλητικούς ελέγχους, έχουμε συγκεντρώσει μια μεγάλη «βιβλιοθήκη» πληροφοριών, για τους κλάδους της εξειδίκευσής μας (Gaming, Audio, Video, Graphics και Academic), την οποία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, μέσα από την σειρά άρθρων “Case Study”.

Στο σημερινό Case Study θα εξετάσουμε έναν από τους δημοφιλέστερους τίτλους παιχνιδιών PC της αγοράς για το 2015, με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις από τον υπολογιστή που το τρέχει. Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, μιλάμε για το Grand Theft Auto V!

Είναι γεγονός ότι η Rockstar έχει πάρει το μάθημά της από τα λάθη του παρελθόντος (θυμάστε το GTA IV;) και αυτήν τη φορά δε βιάστηκε καθόλου να βγάλει την έκδοση του GTA V για PC. Αντίθετα με την τακτική που ακολουθούν πολλές εταιρείες του χώρου, οι οποίες προσφέρουν μετριότατα console ports για το PC, η Rockstar έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο optimization της έκδοσης του παιχνιδιού για υπολογιστή, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εκπληκτικό! Ναι, φυσικά και υπήρξαν bugs και glitches, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι, κατά γενική ομολογία, ανώτερο των προσδοκιών του.

Το GTA V για PC υποστηρίζει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες απεικόνισης (όπως MSAA, FXAA), καθώς και την δυνατότητα παιξίματος σε αναλύσεις μέχρι και 4Κ. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορεί κανείς να απολαύσει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια από άποψη γραφικών (αλλά και game-play), των τελευταίων ετών. Τι χρειάζεται, όμως, να προσέξουμε, για να αποφύγουμε τους συμβιβασμούς στις ρυθμίσεις γραφικών και στα FPS; Πως μπορούμε να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές ρυθμίσεις γραφικών και frame rates κοντά στα 60 FPS;

Για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης, στις δοκιμές που κάναμε είχαμε όλα τα settings στο maximum. Ο στόχος μας είναι να βρούμε τις καλύτερες επιλογές εξαρτημάτων ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θέλουμε να ορίσουμε. Υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις, οι οποίες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ανεβάζουν επικίνδυνα τις απαιτήσεις από το σύστημα, όπως το Texture Quality και η μέθοδος Anti-Aliasing, τις οποίες θα δούμε παρακάτω, θα αποφύγουμε όμως την αναλυτική επεξήγηση όλων των ρυθμίσεων, μιας και το παρών άρθρο εξετάζει τον κατάλληλο υπολογιστή για το GTAV και όχι την ανάλυση του ίδιου του παιχνιδιού.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τις απαιτήσεις του Grand Theft Auto V, για κάθε ένα εξάρτημα του υπολογιστή ξεχωριστά στο ολοκληρωμένο άρθρο της Polytope Systems!

 

Loading