CAT S61: Επίσημα το νέο θωρακισμένο smartphone με θερμική κάμερα και Android 8.0 Oreo [Video]

Μετά από δύο χρόνια η CAT προχωρά στα αποκαλυπτήρια του δεύτερης γενιάς θωρακισμένου smartphone με ενσωματωμένη θερμική κάμερα FLIR. Το CAT S61 χαρακτηρίζεται από την εταιρεία περισσότερο ως εργαλείο παρά ως smartphone, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται καλών τεχνικών χαρακτηριστικών.

Το κύριο γνώρισμα του, βέβαια, είναι η θερμική κάμερα FLIR με διευρυμένη εμβέλεια για εντοπισμό θερμοκρασιών από -20°C  έως 400°C και η συνοδευτική εφαρμογή MyFlir για παρακολούθηση του θερμικού video σε πραγματικό χρόνο (livestream). Επιπλέον, το CAT S61 διαθέτει laser για μέτρηση αποστάσεων έως 10m με δυνατότητα αποθήκευσης για να συνεχίσεις τους υπολογισμούς σου ακόμη και όταν έχεις φύγει από την τοποθεσία ενδιαφέροντος. Άλλη χρήσιμη προσθήκη είναι ο αισθητήρας που μετρά την ποιότητα του άερα (από την Sensirion) και ειδοποιεί τον χρήστη αν βρίσκεται σε μολυσμένο περιβάλλον.

Η κατασκευή του είναι πιστοποιημένη στα πρωτόκολλα IP68 και MIL STD-810G για αντοχή σε βάθος 3m για μία ώρα, προστασία από σκόνη, υγρασία και θαλασσινό αέρα, ακραίες θερμοκρασίες από -30°C έως 65°C και πτώσεις σε τσιμέντο από ύψος 1.8m.

 

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του σαν τηλέφωνο, το CAT S61 έρχεται με οθόνη 5.2'' Full HD με επικάλυψη Gorilla Glass 5 και δυνατότητα χρήσης με γάντια ή βρεγμένα δάκτυλα, επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 630 2.2GHz, επεξεργαστή γραφικών Adreno 508 GPU, μνήμη RAM 4GB, αποθηκευτικό χώρο 64GB (επέκταση με microSD), κάμερα 16MP (4K video), εμπρόσθια κάμερα 8MP, dual-band WiFi, Bluetooth, GPS, NFC, 4G LTE και μπαταρία 4500mAh με υποστήριξη της τεχνολογίας ταχύτατης φόρτισης QuickCharge 4.0. Στα πολύ θετικά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo και η υπόσχεση της εταιρείας για αναβάθμιση στο Android P.

Το CAT S61 θα παρουσιαστεί στο MWC 2018 και θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε τιμή €899.

Loading