Catlin Seaview Survey: Εικονικές καταδύσεις από τη Google στο Great Barrier Reef

Βορειοανατολικά της Αυστραλίας βρίσκεται το Great Barrier Reef, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο κοραλλιογενές οικοσύστημα στο κόσμο και ένα από πιο εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη.

Για όλους εμάς που δυστυχώς μας πέφτει λίγο μακριά, έρχεται το νέο project της Google, με την ονομασία Catlin Seaview Survey, να μας προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εικονικές καταδύσεις και να εξερευνήσουμε τη μαγεία του βυθού!

Στόχος της Google είναι να παρέχει καλύτερη κατανόηση του πώς οι κλιματικές και περιβαλλοντολογικές αλλαγές επηρεάζουν τα οικοσυστήματα των ωκεανών, παρέχοντας παράλληλα ένα οπτικό υπερθέαμα. Ρομπότ καταδύσεων, high-definition φωτογραφικές μηχανές και άλλος ειδικος εξοπλισμός θα καταγράφουν υποβρύχιες πανοραμικές εικόνες 360° σε βάθος 30-100 μέτρων.

Στη συνέχεια, οι πανοραμικές φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες στις υπηρεσίες Google Maps και Google Earth, αλλά και μέσω ειδικού καναλιού στο YouTube. Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αν θέλετε να δείτε δείγμα της μέχρι τώρα προσπάθειας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Loading