Η CD Projekt RED θύμα επίθεσης ransomware για αρχεία του Cyberpunk 2077

Τα τελευταία χρόνια ζούμε υπό τον κίνδυνο των διάφορων ransomware και μάλιστα πρόσφατα έγινε παγκόσμιο θέμα η υπόθεση του WannaCry που χτύπησε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Οι επιθέσεις, όμως, δεν στοχεύουν μόνο στους απλούς χρήστες, αλλά και στις μεγάλες εταιρείες, με την CD Projekt RED να επιβεβαιώνει με...τσαμπουκά ότι έπεσε θύμα τέτοιας επίθεσης.

Συγκεκριμένα, η δημιουργός της δημοφιλούς σειράς The Witcher δηλώνει ότι έλαβε ειδοποιήση από κάποιον/κάποιους που ισχυρίζονται ότι έχουν κλειδώσει τα αρχεία του επερχόμενου Cyberpunk 2077 και απαιτούν λύτρα για να τα απελευθερώσουν. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα αρχεία, αλλά επιβεβαιώνει ότι κάποια από αυτά αφορούν τον σχεδιασμό του παιχνιδιού.

"Δεχτήκαμε απειλές ότι θα διαρρεύσουν αρχεία του Cyberpunk 2077 στη δημοσιότητα σε περίπτωση που δεν τους πληρώσουμε. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις απειλές τους και ήδη έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση.

Τα αρχεία αυτά αφορούν πρώιμους σχεδιασμούς του παιχνιδιού και μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Cyberpunk 2077 τότε καλό θα είναι να περιμένετε επίσημη ενημέρωση από τη CD Projekt RED"

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θέλει προφανώς να προστατέψει τους χρήστες που ενδεχομένως θα βιαστούν να κατεβάσουν υλικό που αφορά το παιχνίδι, με ό,τι κινδύνους μπορεί να κρύβει μια τέτοια κίνηση για την ασφάλεια τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Cyberpunk 2077 ανακοινώθηκε το 2012 και αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει το 2015. Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη του έχει καθυστερήσει αρκετά και ακόμη δεν βλέπουμε φως στο τούνελ.

[via]

Loading