Οι κατασκευαστές κινητών αφήνουν πίσω τους τα tablets και στρέφονται προς τα Android smartphones!

 

Οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων που εισήλθαν στην πολλά υποσχόμενη αγορά των tablets την περασμένη χρονιά, φαίνεται σιγά σιγά να υποχωρούν και να στρέφουν πλέον την προσοχή τους σε Android smartphones υψηλών προδιαγραφών.

Προς το παρόν, μόνο η Samsung με το Galaxy Tab κατόρθωσε να σπάσει το μονοπώλιο της Apple, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 10%. Η επιτυχία της Samsung οφείλεται εν μέρει στην ευρεία διανομή του Tab Galaxy, κάτι που άλλες νεοεισερχόμενες στην αγορά εταιρείες αδυνατούν να πράξουν.

Όταν για παράδειγμα πωλούνται 250.000 Motorola Xoom σε δύο μήνες και 500.000 BlackBerry PlayBook σε τρεις μήνες, δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν επιτυχίες, την ώρα που η Apple έχει πουλήσει 25 εκατομμύρια iPad σε 14 μήνες!

Σύμφωνα με πηγές, οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων σταματούν να επενδύουν στον τομέα των tablets 7" με 10", χρηματοδοτώντας πλέον τον τομέα R&D τους  για high-end  Android smartphones μεγαλύτερου μεγέθους. Συγκεκριμένα, τα Android με οθόνες 4" η 5" έχουν γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλή έπειτα από την κυκλοφορία του HTC Evo 4G, ενώ ως γνωστόν τα Android κατέχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τα iPhone.

[πηγή bgr]
Loading