Οι ερευνητές του CERN επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της Δύναμης (The Force)!

light-sabre

Μετά την επιτυχία της έρευνας για το μποζόνιο Higgs, οι ερευνητές του CERN επιστρέφουν στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider) για νέα σειρά πειραμάτων και σήμερα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της Δύναμης, γνωστή και ως The Force, στο επίπεδο υψηλής ενέργειας της τάξης των 13 TeV!

"Πολύ εντυπωσιακό, το αποτέλεσμα είναι", δήλωσε ένας ηλικιωμένος και μικρόσωμος εκπρόσωπος του εργαστηρίου με παρατσούκλι "πράσινος", ενώ ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής Ben Kenobi (του Πανεπιστημίου Mos Eisley, Tatooine) συμπλήρωσε:

"Η Δύναμη είναι αυτό που ενεργοποιεί τις ικανότητες ενός φυσικού που ασχολείται με τα στοιχειώδη σωματίδια. Είναι ένα ενεργειακό πεδίο που δημιουργήθηκε από όλα τα έμβια όντα. Μας περιβάλλει, μας διαπερνά, ενώνει τον Γαλαξία"

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σίγουροι από που πηγάζει η Δύναμη, αλλά έχουν ήδη αρχίσει να την εκμεταλλεύονται σε πρακτικές εφαρμογές, όπως για να επικοινωνούν σε πολύ μακρινές αποστάσεις, να σηκώνουν τεράστια αντικείμενα και να επηρεάζουν το μυαλό του συνομιλητή τους.

force-library

Ο Ben Kenobi άρχισε να μεταλαμπαδεύει τη γνώση για τη χρήση της Δύναμης σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δυσκολευόταν στην προετοιμασία της για τις εξετάσεις στην Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων. Επιπλέον, έχει συγγράψει μια δημοσίευση με τίτλο "May the Force be with EU" τονίζοντας την ανάγκη πραγματοποίησης πειραμάτων στον Ευρωπαϊκό χώρο και έπεισε τη διοίκηση του CERN να χρηματοδοτήσει την κατασκευή δεκάδων R2 ρομπότ για το ερευνητικό κέντρο, τα οποία θα βοηθήσουν τους ερευνητές στην επεξεργασία του μεγάλου όγκου των δεδομένων από τον ανιχνευτή TIE (Thermodynamic Injection Energy).

Σύμφωνα με τον αναλυτή Luke Daniels,

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την προσθήκη των R2 robots στο CERN. Ο ανιχνευτής TIE μας κρατά πολύ απασχολημένους, αν και είναι πολύ διασκεδαστικός ο ήχος από τις ακτίνες που πετά"

Παρόλα αυτά, η ερευνητική κοινότητα παρουσιάζεται διχασμένη από την ανακάλυψη της Δύναμης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο ερευνητής σκοτεινής ύλης, Dave Vader, δήλωσε με βαριά φωνή αηδιασμένος από τα αποτελέσματα και απέρριψε τις κοσμολογικές επιπτώσεις της Δύναμης αναφέροντας "οι αστεροειδείς δεν με ενδιαφέρουν".

force-coffee

Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο συγκεκριμένος ερευνητές θέλει να εντρυφήσει στη Σκοτεινή Πλευρά του Καθιερωμένου Προτύπου (Dark Side of the Standard Model) και ίσως μελλοντικά χτίσει τον δικό του ερευνητικό σταθμό. Η φιλοσοφία του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ερευνητών που ασχολούνται με τα κόκκινα lasers...

Ίσως η επικότερη φάρσα για την Πρωταπριλιά!

[CERN]

Loading