Η Κίνα πρώτη στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας!

Όταν πρόκειται για θέματα ενέργειας, η Κίνα σπάνια λείπει από τη συζήτηση. Πέραν της ηγετικής της θέσης στην παραγωγή αιολικής ενέργειας (εκθρονίζοντας πρόσφατα τις ΗΠΑ), σύμφωνα με αναφορά της British Petroleum (BP), η Κίνα φαίνεται να κατέχει μια ακόμη πρωτιά στο είδος!

Σύμφωνα με την 60η ετήσια Στατιστική Αναφοράς της Παγκόσμιας Ενέργειας της BP, η Κίνα έχει καταναλώσει περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλη χώρα κατά το 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 11.2%, κατέχοντας, έτσι, το 20.3% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

Στην πραγματικότητα, τα ποσοστά κατανάλωσης ενέργειας αυξήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα σε ποσοστό 5.6%, βαθμός αύξησης που είχε να σημειωθεί από το 1973!

Το μόνο θετικό είναι ότι παράλληλα αυξήθηκε και η χρήση ανανεώσιμης ενέργειας, αν και σε μικρότερο βαθμό. Συγκεκριμένα, το 2010  η χρήση ανανεώσιμης ενέργειας αποτελούσε το 1.8% της συνολικής χρήσης ενέργειας, κάτι που αποτελεί βελτίωση της τάξης του 15.5% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά!

Αναλυτικά, η παραγωγή βιοκαυσίμων αυξήθηκε κατά 13.8%, ενώ της υδροηλεκτρικής ενέργειας κατά 5.3%. Τέλος, εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 22.7% σημείωσε η παραγωγή  αιολικής ενέργειας.

[πηγή tgdaily]

 

Loading