Chrome Web Store: Μια πρώτη περιήγηση και επίσημα videos!

Για την επιτυχία του Chrome OS, το σημαντικότερο ρόλο θα παίξει το Chrome Web Store, το οποίο έχει ανοίξει τις πόρτες του από εχτές το βράδυ.

Μετά από μια σύντομη περιήγηση στο νέο κατάστημα εφαρμογών, μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει αρκετά εμφανισιακά με το App Store (δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό), και γενικότερα μας άφησε μια πολύ ευχάριστη εντύπωση.

Η είσοδος στο Chrome Web Store γίνεται με το Google Account και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε αρκετές εφαρμογές (500 αρχικά, αλλά ο αριθμός θα εκτοξευθεί τις επόμενες ημέρες) διαφορετικής θεματολογίας.

Η εγκατάσταση των εφαρμογών είναι πανεύκολη (μόλις με 3 clicks), και μπορούμε να τις βρούμε σε ειδικό χώρο όταν ανοίγουμε μια νέα καρτέλα (tab). Το άνοιγμα των εφαρμογών μπορεί να γίνει σε νέο παράθυρο, νέα καρτέλα ή full-screen.

Από τις εφαρμογές με τις οποίες ασχοληθήκαμε, οι περισσότερες συνδυάζουν Flash και HTML5, κάποιες από αυτές λειτουργούν και offline, αλλά γενικότερα το σύστημα είναι εξαιρετικά γρήγορο!

Προς το παρόν, η αγορά εφαρμογών περιορίζεται στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, ωστόσο μπορείτε να κατεβάσετε τις δωρεάν εφαρμογές για να πάρετε μια πρώτη γεύση, αρκεί να έχετε εγκαταστήσει τον browser Chrome 8. Τί περιμένετε;

Loading