Chuwi Hi-Dock: Ένας προσιτός πολυ-φορτιστής τσέπης για όλες τις συσκευές σου [Review]

Η πρώτη μας γνωριμία με το Chuwi Hi-Dock έγινε τον περασμένο μήνα, όταν αφήσαμε για λίγο στην άκρη τα laptops και tablets της κινέζικης εταιρείας για να ρίξουμε μια ματιά και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. Η Chuwi μας έκανε την τιμή να μας στείλει ένα Hi-Dock για δοκιμή και στις παρακάτω γραμμές μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας μετά από δύο εβδομάδες χρήσης.

Για όσους δεν θυμούνται, το Chuwi Hi-Dock είναι ένας πολυ-φορτιστής με 4 υποδοχές USB που ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για smartphones και tablets. Το μέγεθος του είναι αντίστοιχο με το κλασικό τροφοδοτικό των MacBook και είναι αρκετά ελαφρύ για να το μεταφέρεις οπουδήποτε με ευκολία. Οι τέσσερις υποδοχές “κρύβονται” κάτω από τέσσερα καπάκια και στη μία πλευρά συναντάμε την υποδοχή για το καλώδιο τροφοδοσίας (συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο).

Αν εξαιρέσει κανείς τον όγκο του καλωδίου, το Chuwi Hi-Dock κάθεται μια χαρά επάνω σε οποιοδήποτε γραφείο για να φορτίζεις ταυτόχρονα όλες τις συσκευές σου (smartphones, tablets, wearables ή άλλα gadgets). Οι χρόνοι φόρτισης είναι αντίστοιχοι με αυτούς των κλασικών φορτιστών και ορισμένες φορές καλύτεροι χάριν στην τεχνολογία AiCharge που αναγνωρίζει τον τύπο της συσκευής και βελτιστοποιεί τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, αν η συσκευή σας υποστηρίζει την τεχνολογία Quick Charge 3.0 της Qualcomm, τότε μπορείτε να απολαύσετε ακόμη ταχύτερους χρόνους φόρτισης χρησιμοποιώντας την πορτοκαλί υποδοχή.

Από πλευράς χρηστικότητας μπορούμε πούμε ότι μας λύνει τα χέρια, μιας και δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου ξεχωριστό φορτιστή για κάθε συσκευή, ενώ μας προσφέρει μια όμορφη εμπειρία όταν τοποθετούμε τα smartphones σε οριζόντια διάταξη για παρακολούθηση video. Παρόλα αυτά, η Chuwi έχει κάνει δύο λαθάκια.

Το πρώτο αφορά την θέση της υποδοχής για το καλώδιο τροφοδοσίας. Θα ήταν προτιμότερο να την είχε τοποθετήσει στο κάτω μέρος του Hi-Dock έτσι ώστε να κρύβεται εντελώς το καλώδιο όταν το χρησιμοποιείς επάνω σε γραφείο. Άλλωστε, τα περισσότερα γραφεία σε επαγγελματικούς χώρους διαθέτουν ανάλογες τρύπες για να φεύγουν τα καλώδια προς τα κάτω.

Το δεύτερο σχετίζεται με την απόσταση των βάσεων από την επιφάνεια του γραφείου. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αν τοποθετήσεις το smartphone ή το tablet σε οριζόντια θέση για παρακολούθηση video είναι όλα μια χαρά αφού μπορείς ταυτόχρονα να το φορτίζεις. Ωστόσο, αν διαθέτεις smartphone ή tablet με υποδοχή USB Type-C, τότε δεν είναι εφικτό να το έχεις σε κάθετη θέση και να φορτίζεις ταυτόχρονα διότι δεν χωρά το καλώδιο. Η κάθετη θέση στη βάση είναι πολύ χρήσιμη για όσους θέλουν να εκμεταλλεύονται το smartphone/tablet ως δευτερεύουσα οθόνη για να παρακολουθούν π.χ. το twitter feed τους. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα σταθερότητας αν η συσκευή σας είναι λίγο βαριά.

Για όσους ανησυχούν για θέματα ασφαλείας, το Chuwi Hi-Dock έχει λάβει επίσημη πιστοποίηση από τις αρμόδιες αρχές σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, και από την Qualcomm για την τεχνολογία Quick Charge 3.0. Ακόμη, η εταιρεία ακολουθεί έξι ασφαλιστικές δικλείδες για προσταία από βραχυκυκλώματα, πτώσεις, ξαφνικές μεταπτώσεις τάσης κλπ.

Σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα στο Chuwi Hi-Dock, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν πολυ-φορτιστή τσέπης που κοστίζει μόλις €16.92 στο Gearbest! Με το ανάλογο feedback, η Chuwi αναμένεται ότι θα διορθώσει τα όποια μικροπροβλήματα στην επόμενη έκδοση του και γιατί όχι, ίσως προσθέσει και μπαταρία για να το χρησιμοποιούμε και σαν PowerBank σε ώρα ανάγκης.

Chuwi Hi-Dock (W-100)

  • Διαστάσεις 81 x 81 x 28mm
  • Βάρος 147gr
  • Input AC 100/240V - 50/60Hz (0.85A MAX)
  • Output
    • 1x Quick Charge 3.0 (3.6-6.5V/3A, 6.5V-9V/2A, 9V-12V/1.5A)
    • 3x USB 3.0 (5V/2.4A, 5V/3.4A MAX)
Loading