Έκθεση ασφαλείας της Cisco για το 2014: 99% του mobile malware στοχεύει το Android

Cisco

Δημοσίευμα του Phil Schiller, επικεφαλής marketing της Apple, στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter αναφέρεται στην ετήσια έκθεση ασφαλείας της Cisco για το 2014, η οποία βρίσκει ότι το 99 τοις εκατό του κακόβουλου λογισμικού σε φορητές συσκευές στοχεύει το Android. Μια παρόμοια ενέργεια είχε κάνει και στο παρελθόν ο Schiller μεαντίστοιχη έρευνα της F-Secure αλλά εκείνη τη φορά είχε σχολιάσει εύστοχα ‘be safe out there’.

H έκθεση της Cisco αναφέρει συγκεκριμένα ότι πολλές επιθέσεις εντοπίζονται σε μεθόδους phishing, likejacking και άλλες τεχνικές σε κοινωνικά δίκτυα που οι χάκερς χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Οι χρήστες Android έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες πρακτικές σε ποσοστό 71 τοις εκατό ενώ οι χρήστες iPhone σε ποσοστό 14 τοις εκατό.

Οι επιθέσεις στο web είναι περισσότερο γενικές και εξαιτίας της φύσης τους (βασίζονται στο να ξεγελάσουν τον χρήστη) είναι σχετικά ανεξάρτητες από το επίπεδο ασφάλειας του λειτουργικού. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ iOS και Android είναι μεν μικρότερη σε αυτόν τον τομέα αλλά παραμένει σημαντική.

[via iPhoneHellas]

Loading