Η Cisco καινοτομεί με το Unified Computing ενισχύοντας τις εφαρμογές σε κάθε επίπεδο [Video]

rsz_cisco_ucs

Με την παρουσίαση μιας διευρυμένης σειράς ισχυρότερων τεχνολογιών που βοηθούν τους πελάτες να προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές στον χώρο της επιχειρηματικότητας και του ΙΤ, η Cisco ανακοινώνει σήμερα βασικές καινοτομίες στο σύστημα Unified Computing System (UCS).

Η νέα διευρυμένη σειρά προϊόντων της Cisco, η οποία παρουσιάζει τους νέους διακομιστές UCS M-Series Modular Servers για εφαρμογές σε επίπεδο cloud και το UCS Mini για περιβάλλοντα περιορισμένων απαιτήσεων, καθώς και επιχειρήσεις, αξιοποιεί την αρχιτεκτονική, τις συνεργασίες και την ταχεία υιοθέτηση του UCS από τους πελάτες και επεκτείνεται σε νέα τμήματα της αγοράς και τρόπους χρήσης.

Επιπλέον, με τους νέους διακομιστές τέταρτης γενιάς UCS Rack and Blade Server για βελτιωμένες επιδόσεις εφαρμογών και τις νέες λύσεις UCS Director για τη διαχείριση του φόρτου εργασίας των υποδομών Big Data, η επέκταση της σειράς προϊόντων UCS φέρνει νέα επίπεδα ισχύος και επεκτασιμότητας για ένα μεγάλο φάσμα φόρτου εργασίας των data centers.

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Cisco UCS Paul Perez, αναφέρει ότι

"Οι απαιτήσεις που παρουσιάζονται λόγω των Big Data, του Internet of Everything, της κινητικότητας, του βίντεο και των τεχνολογιών cloud αποτελούν την κινητήρια δύναμη και παράγοντα που υπαγορεύει τις γρήγορες αλλαγές στον τρόπο σχεδίασης και παροχής των εφαρμογών. Διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από μια ταχεία αύξηση δεδομένων και κλιμάκωση των εφαρμογών. Βρισκόμαστε σε μια διαρκή διαδικασία καινοτομίας και εξέλιξης ως προς τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των υποδομών των data center. Έτσι, με αυτήν τη διευρυμένη σειρά προϊόντων η Cisco έρχεται να προσφέρει το μεγαλύτερο κύμα καινοτομίας από την πρώτη εμφάνιση του UCS"

Η εταιρεία ακολουθεί μια προσέγγιση σχεδιασμένη για τη δημιουργία συστημάτων ικανών να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις του μέλλοντος και να προσφέρουν στους πελάτες πλεονεκτήματα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και στον τομέα του ΙΤ. Η προσέγγιση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για εφαρμογοκεντρικές υποδομές data center, την οποία η Cisco έρχεται να επεκτείνει με την καινοτομία που παρουσιάζει στον χώρο του Unified Computing. Στις νέες τεχνολογικές καινοτομίες περιλαμβάνονται:

Συστήματα Cloud

Στους παρόχους υπηρεσιών cloud και στους εταιρικούς πελάτες που στηρίζονται όλο και περισσότερο σε αρχιτεκτονικές επεκτεινόμενων εφαρμογών οι νέοι διακομιστές UCS M-Series Modular Servers της Cisco, προσφέρουν πρωτόγνωρες επιχειρησιακές επιδόσεις. Αξιοποιώντας την τεχνολογία UCS της Cisco, τα προϊόντα UCS M-Series προσφέρουν μια πιο «ελαφριά» υποδομή για εφαρμογές cloud, αφήνοντας πίσω τους τον συμβατικό σχεδιασμό επεκτασιμότητας των συστημάτων.

Οι νέοι διακομιστές Cisco UCS C3160 Rack Server είναι ιδανικοί για κατανεμημένη ανάλυση δεδομένων και αποθήκευση αντικειμένων, μη δομημένους χώρους αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και για τη ροή (streaming) μέσων και την διακωδικοποίηση (transcoding) καθώς παρέχουν εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης τοπικού δίσκου.

Συστήματα απομακρυσμένης λειτουργίας

Το Cisco UCS Mini βελτιστοποιεί την καινοτομία της τεχνολογίας Unified Computing για απομακρυσμένες τοποθεσίες, παραρτήματα και περιβάλλοντα ΙΤ μικρής κλίμακας. Προσφέροντας ευκολία ανάπτυξης και λειτουργίας, τα πλεονεκτήματα της απλότητας του UCS και την αυτοματοποίηση των εργασιών ΙΤ σε μια νέα μερίδα πελατών, η νέα αυτή πλήρης λύση έρχεται να προσφέρει δυνατότητες διακομιστή, αποθήκευσης και δικτύωσης σε ένα μίνι πακέτο. Η διαχείριση συστημάτων UCS επιτρέπει τη μαζική λειτουργία και τον έλεγχο πολιτικής διανεμημένων συστημάτων υπολογιστών προσφέροντας έτσι πλεονεκτήματα σε πελάτες που λειτουργούν πολυάριθμες απομακρυσμένες τοποθεσίες ή παραρτήματα.

Λειτουργίες εντατικής χρήσης δεδομένων και βασικές εφαρμογές data center

Οι πελάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ταχύτερης εντατικής ανάλυσης δεδομένων και διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Και όλα αυτά είναι δυνατά λόγω της ισχύος και των επιπέδων ελέγχου που παρέχουν τα νέα προϊόντα τέταρτης γενιάς UCS Servers και UCS Director, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Την παγκόσμια πρωτοπορία της Cisco στις επιδόσεις των εφαρμογών σε ένα μεγάλο εύρος φόρτων εργασίας έρχονται να συνεχίσουν οι διακομιστές UCS B200 M4 Blade Server, C220 M4 και C240 M4 Rack Servers.

Η αυτοματοποίηση της ανάπτυξης του περιβάλλοντος Hadoop και η ενιαία διαχείριση φυσικής υποδομής και προϊόντων λογισμικού Hadoop είναι δυνατή μέσω μιας εύχρηστης λύσης που προσφέρει το UCS Director Express for Big Data. Διασφαλίζει συνεκτική και επαναλαμβανόμενη διαμόρφωση του Hadoop UCS και εξοικονομεί χρόνο καθώς δεν απαιτούνται μη αυτόματοι χειρισμοί, και όλα αυτά χάρη στις ενσωματωμένες μεγάλης κλίμακας διανομές ανοικτού κώδικα.

Βάσει του μεριδίου αγοράς της σε σχέση με τα έσοδα που κατέγραψε, η Cisco κατάφερε να αναδειχθεί ο κορυφαίος προμηθευτής διακομιστών x86 blade server στην αμερικανική ήπειρο, όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση της IDC. Με συνολική αύξηση των εσόδων της κατά 39% στη διάρκεια περιόδου τεσσάρων τριμήνων που έληξε κατά το πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας άλλοι προμηθευτές που εντάσσονταν ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους σημείωσαν στασιμότητα ή ακόμη και μείωση των εσόδων, η Cisco ήρθε να καταγράψει επίσης, σύμφωνα με την έκθεση της IDC, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά διακομιστών.

Loading