Πέρασε το νομοσχέδιο CISPA από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ). Κίνδυνος για την ιδιωτικότητα στο Internet;

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με πλειοψηφία 288 θετικών έναντι 127 αρνητικών ψήφων το νομοσχέδιο CISPA  (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act). Αξίζει να σημειώσουμε ότι το CISPA έλαβε την υποστήριξη 92 Δημοκρατικών παρότι προτάθηκε από την παράταξη των Ρεπουμπλικανών. Επόμενος σταθμός για την έγκριση του είναι η Γερουσία ενώ τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Πρόεδρος Barack Obama.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να προστατεύσει κυβερνητικούς φορείς και επιχειρήσεις από διαδικτυακές επιθέσεις hackers και να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον εντοπισμό των εκάστοτε δραστών. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους με οποιονδήποτε κυβερνητικό φορέα εφόσον κάτι τέτοιο τους ζητηθεί.

Ο Mike Rogers που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή και πρόταση του CISPA δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για τη μείωση των κυβερνοεπιθέσεων και της κατασκοπείας (κυρίως από την Κίνα), που αποτελούν τη βασικότερη απειλή για την ασφάλεια της οικονομίας των ΗΠΑ.

[via Guardian]

Loading