Πέρασε το νομοσχέδιο CISPA από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ). Κίνδυνος για την ιδιωτικότητα στο Internet;

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με πλειοψηφία 288 θετικών έναντι 127 αρνητικών ψήφων το νομοσχέδιο CISPA  (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act). Αξίζει να σημειώσουμε ότι το CISPA έλαβε την υποστήριξη 92 Δημοκρατικών παρότι προτάθηκε από την παράταξη των Ρεπουμπλικανών. Επόμενος σταθμός για την έγκριση του είναι η Γερουσία ενώ τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Πρόεδρος Barack Obama.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να προστατεύσει κυβερνητικούς φορείς και επιχειρήσεις από διαδικτυακές επιθέσεις hackers και να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον εντοπισμό των εκάστοτε δραστών. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους με οποιονδήποτε κυβερνητικό φορέα εφόσον κάτι τέτοιο τους ζητηθεί.

Ο Mike Rogers που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή και πρόταση του CISPA δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για τη μείωση των κυβερνοεπιθέσεων και της κατασκοπείας (κυρίως από την Κίνα), που αποτελούν τη βασικότερη απειλή για την ασφάλεια της οικονομίας των ΗΠΑ.

[via Guardian]

This entry was posted in Featured, Internet. Bookmark the permalink.
 • Alex

  Όχι απλά πέρασε, αλλά πέρασε στη ζούλα για να μην το μάθει ο κόσμος! Ας ελπίσουμε να μην περάσει από τη Γερουσία.

 • Pingback: Πέρασε το νομοσχέδιο CISPA από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ). Κίνδυνος για την ιδιωτικότητα στο Internet;()

 • Pingback: Anonymous: Πρόσκληση για 'Internet Blackout Day' σε διαμαρτυρία κατά του CISPA()

 • johninio

  Απλά αλλάζουν το όνομα κάθε φορά, βγάζουν/βάζουν μια παράγραφο μπας και γίνει λιγότερο προκλητικό κ ελπίζουν οτί θα ψηφιστεί…στη ζούλα, όπως προείπε κ ο Alex.

 • Rayman

  Mipos prepei na ksana – sizitisoume tin ennoia tis leksis ”tromokratia” ?!

 • Joker

  Και αν δεν περάσει ως CISPA θα περάσει με άλλο όνομα και μερικές παραλλαγές. Ελευθερία στο Ιντερνετ, τέλος. Είναι επικίνδυνη για τα διάφορα συμφέροντα.

 • Alex

  Καιτο χειρότερο είναι ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν από άτομα άσχετα με το internet… Τουλάχιστον ο Ομπάμα έχει πει ότι αν φτάσει σε αυτόν το νομοσχέδιο δεν θα το ψηφίσει. Αλλά δεν είναι να τα πολυπιστεύεις όλα αυτά.