Clearly, το νέο Chrome extension της Evernote για εύκολη ανάγνωση

Η τελευταία δημιουργία της Evernote ακούει στο όνομα Clearly και έρχεται να απλοποιήσει την ανάγνωση στο Internet. Πρόκειται για ένα extension για τον Google Chrome που, με ένα απλό κλικ, καθαρίζει τη σελίδα από οτιδήποτε μη αναγκαίο, βοηθώντας έτσι τον αναγνώστη να εστιάσει την προσοχή του εκεί που χρειάζεται.

Το Clearly μπορείτε να κατεβάσετε από το Chrome Web Store. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του, ένα νέο εικονίδιο (σα φωτιστικό γραφείου) κάνει την εμφάνιση του στην πάνω δεξιά γωνία του Chrome.

Με ένα απλό κλικ (ή εναλλακτικά μέσω της συντόμευσης Ctrl+Alt+Right Arrow για Windows και Ctrl+⌘+Right Arrow για Mac), το Clearly απομακρύνει οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του αναγνώστη, συμπεριλαμβανομένων άσχετων εικόνων, links, navigation και φυσικά διαφημίσεων. Το μόνο που μένει είναι το κείμενο και οι εικόνες του άρθρου. Σε περίπτωση που θέλετε να επανέλθετε στην αρχική μορφή, πατάτε και πάλι το εικονίδιο.

Το Clearly έρχεται με τρια θέματα (Newsprint, Notable και Nightowl), ενώ το μέγεθος του κειμένου προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναγνώστη. Προς το παρόν, διατίθεται μόνο για τον Chrome, όμως όπως υποστηρίζει η Evernote, σύντομα θα κυκλοφορήσει και για τους υπόλοιπους browsers.

 

Loading