Κλωνοποίηση κατοικιδίων; Γεγονός και η Barbra Streisand έχει ήδη δύο κλώνους της σκυλίτσας της

Η κλωνοποίηση των ζώων δεν είναι κάτι που ακούμε πρώτη φορά, μια ιστορία που ξεκίνησε με το περίφημο πρόβατο, την Dolly, το 1996. Παρόλα αυτά, οτιδήποτε σχετικό με την κλωνοποίηση μας ερχόταν σαν κάτι μακρινό που αφορούσε καθαρά ερευνητικό επίπεδο μέχρις ότου δεχτούμε το σημερινό "χτύπημα" από την...Barbra Streisand!

Η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο Variety για να μιλήσει συνολικά για την πορεία της καριέρας και της ζωής της γενικότερα, η οποία αδιαμφισβήτητα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Τι σχέση μπορεί να έχει, όμως, με την δική μας θεματολογία; Η Streisand παραδέχτηκε ότι έχει κλωνοποιήσει κατοικίδιο της όχι μία, αλλά δύο φορές!

Το σχόλιο ήταν σύντομα, αλλά έφτανε για να γίνει είδηση. Η Streisand ανέφερε ότι στο σπίτι της έχει τρία κατοικίδια, εκ των οποίων τα δύο είναι κλώνοι της Samantha, η αγαπημένη σκυλίτσα της που απεβίωσε το 2017 σε ηλικία 14 ετών. Συγκεκριμένα, οι Miss Scarlett και Miss Violet είναι κλώνοι της Samantha και τώρα περιμένει να μεγαλώσουν για να δει αν θα έχουν τα καστανά μάτια και την σοβαρότητα του "πρωτότυπου". Όταν απεβίωσε η Samantha, τα απαιτούμενα κύτταρα για την κλωνοποίηση συλλέχθηκαν από το στόμα και το στομάχι της.

Αυτή η παραδοχή της Streisand είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν μέσα σε λίγες ώρες οι αναζητήσεις που αφορούν την κλωνοποίηση κατοικιδίων και αποδείχτηκε ότι είναι ελάχιστες οι εταιρείες που ασχολούνται με την κλωνοποίηση και αυτές υποτίθεται σε ερευνητικό επίπεδο, ενώ μόλις δύο παραδέχονται ότι κλωνοποιούν κατοικίδια (Sooam Biotech και ViaGen Pets).

Η Sooam Biotech (Νότια Κορέα) χρεώνει $100.000 χωρίς εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα και δηλώνει ότι έχει κλωνοποιήσει με επιτυχία περισσότερα από 600 σκυλιά, ενώ η ViaGen Pets (ΗΠΑ) χρεώνει $50.000 και υπόσχεται επιτυχία 90%, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα φύλαξης των κυττάρων για μελλοντική χρήση με $1600.

[via]

Loading