Πρόγραμμα υπολογιστή ρίχνει φως στο ποιος έγραψε τη Βίβλο!

Το ποιος έγραψε τη Βίβλο είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη για αρκετούς αιώνες• τώρα έρχεται ένα νέο πρόγραμμα υπολογιστή που ισχυρίζεται ότι μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο!

Ισραηλινοί επιστήμονες σε συνεργασία με αναλυτές της Βίβλου κατόρθωσαν να συντάξουν έναν αλγόριθμο που διακρίνει τα διαφορετικά στυλ συγγραφής και την επιλογή λέξεων για την αναγνώριση τμημάτων που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς.

Έτσι, παρόλο που δε μπορεί να κατονομάσει τον κάθε συγγραφέα, το εν λόγω λογισμικό προσδιορίζει με σχετική βεβαιότητα αν το κάθε απόσπασμα έχει γραφτεί από έναν ή περισσότερους συγγραφείς αλλά και σε ποιο σημείο αλλάζει κάθε φορά ο συγγραφέας.

Για παράδειγμα αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι 5 πρώτοι τόμοι της Βίβλου έχουν γραφτεί από τον Μωυσή, ενώ άλλοι διαφωνούν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα αναλύοντας το στυλ συγγραφής τους.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το λογισμικό δοκιμάστηκε σε ανακατεμένα αποσπάσματα από τα δύο εβραϊκά βιβλία των Ιεζεκιήλ και Ιερεμία με ποσοστό επιτυχίας 99%, οπότε δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του.

[πηγή dailymail.co.uk]
Loading