Social Networks και μηνύματα μέσα από τους φακούς επαφής σου!

Πώς θα σας φαινόταν να μπορoύσατε να διαβάσετε τα μηνύματα σας και να επισκεφτείτε το αγαπημένο σας social network χωρίς τη χρήση υπολογιστή ή smartphone, απλά και μόνο φορώντας τους καθημερινούς σας φακούς επαφής; Κάτι που μέχρι τώρα φάνταζε προϊόν επιστημονικής φαντασίας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης από τους επιστήμονες!

Οι υπερσύγχρονοι αυτοί φακοί επαφής θα φοριούνται όπως και οι παραδοσιακοί, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, οδηγιών πλοήγησης, παρέχοντας τη δυνατότητα ακόμα και για zoom! Αποτελούνται από μικροσκοπικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων ενός LED φωτός, μιας κεραίας για τη συλλογή πληροφοριών μέσω ασύρματης σύνδεσης και ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος.

Οι ερευνητές, μάλιστα, διαβεβαιώνουν ότι το οπτικό πεδίο του ανθρώπου είναι αρκετά μεγάλο, ικανό να συμπεριλάβει έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών χωρίς να αποσπάται η φυσιολογική όραση του χρήστη. Οι φακοί έχουν τοποθετηθεί ήδη στα μάτια ενός λαγού χωρίς κανένα πρόβλημα, αφήνοντας μας αισόδοξες υποσχέσεις για το μέλλον...

[πηγή dailymail]
Loading