Ποιος γκουρού του στοιχήματος; Η προσωπική βοηθός Cortana της Microsoft "ξετίναξε" το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας!

cortana_world_cup_final

Η Γερμανία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο Mundial της Βραζιλίας, νικώντας χτες το βράδυ στην παράταση την Αργεντινή με γκολάρα του Mario Götze, αλλά εκτός από τους Γερμανούς μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη και η Microsoft για τις επιδόσεις της ψηφιακής βοηθού Cortana (σε συσκευές Windows Phone 8.1).

Ο λόγος; Οι 15 στις 16 σωστές προβλέψεις για το ποιος θα προκριθεί από τη φάση των 16 και έπειτα! Μοναδική λάθος πρόβλεψη ήταν αυτή για το αποτέλεσμα του μικρού τελικού, για τον οποίο πρόβλεψε νίκη της Βραζιλίας, αλλά τελικά οι Ολλανδοί επικράτησαν άνετα με 0-3. Οι προβλέψεις της Cortana προέρχονται από τον αλγόριθμο πρόβλεψης της μηχανής αναζήτησης Microsoft Bing με συνδυασμό πολλών στοιχείων (προηγούμενα σκορ, καιρός, κατοχή μπάλας, επιφάνεια γηπέδου κλπ.).

Συνολικά, η μηχανή αναζήτησης Bing είχε 60% επιτυχημένες προβλέψεις για τα αποτελέσματα του Mundial, αλλά στους χρήστες εμφανίστηκαν μόνο οι προβλέψεις από τη φάση των 16 και έπειτα. Επομένως, στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση (Euro 2016) θα φροντίσω να έχω στην τσέπη ένα Windows Phone smartphone μπας και βγει κανένα εξτραδάκι από το στοίχημα...

[PR]

Loading