Πρώτη δοκιμή του δικτύου LTE (Long Term Evolution) από την COSMOTE!

Η πρώτη πιλοτική παρουσίαση της νέας τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution) από την COSMOTE, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου Info-Com World.

Οι επισκέπτες του φετινού συνεδρίου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εμπειρία της ασύρματης ευρυζωνικότητας με μοναδικές, για τα ελληνικά δεδομένα, ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων που αγγίζουν τα 100 Mbps.

Η COSMOTE, σταθερά πρωτοπόρος στο Mobile Broadband στην ελληνική αγορά, προχωρά στο επόμενό της βήμα, παρουσιάζοντας τις τεχνικές δυνατότητες της τεχνολογίας LTE, που επιτρέπει ταχύτητες 100 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downlink) και 45 Mbps για την αποστολή (uplink). Με αυτές τις ταχύτητες οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως High Definition streaming και High Definition video-conferencing, ταχύτατο browsing και αποστολή ή λήψη αρχείων κ.α.

Έως σήμερα, λίγοι πάροχοι στον κόσμο έχουν αναπτύξει αντίστοιχη τεχνολογία σε πειραματικό επίπεδο, γεγονός που επιβεβαιώνει την τεχνολογική πρωτοπορία της COSMOTE.

Ο εξοπλισμός LTE που χρησιμοποιείται, καλύπτει αποκλειστικά το Περίπτερο Επίδειξης της COSMOTE στο Συνέδριο Info-Com World.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Cosmote, Internet, Network and tagged , , , . Bookmark the permalink.
  • Καταρχήν θα ήθελα να επισημάνω κάποια λεπτά σημεία που είναι λάθος. Δεν είναι μέχρι και 100 mbps που θα είναι το downlink αλλά 100 mbps επίσης το uplink είναι 50 mbps, η μοναδική χώρα που ξεκίνησε να εφαρμόζει και σε λίγες βδομάδες θα θέσει σε λειτουργία την τεχνολογία Long Term Evolution (LTE) στην Ευρώπη είναι η Σλοβακία, η οποία είναι και η μόνη χώρα στον στον κόσμο που πρωτοπορεί σε θέματα τεχνολογίας, και ειδικά σε ευρυζωνικές συνδέσεις. Αυτοί που δεν ξέρουν τι είναι το LTE είναι η αναβάθμιση του 3G σε 4G , τώρα πλέον οι κεραίες GSM θα χρησιμοποιούν το σύστημα ΜΙΜΟ (Multi Input Multi Output) και με αυτό θα επιτυγχάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες. Σκεφτείτε ότι τώρα θα λαμβάνετε σήμα από πολλές κεραίες ταυτόχρονα, και εάν η συσκευή σας υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία θα στέλνετε από πολλές κεραίες. Γι’αυτό και ονομάζεται ΜΙΜΟ. Με απλά λόγια..

    Υ.Γ: Στην Ελλάδα όπως το κόβω σε 4 χρόνια θα εφαρμοστεί αυτό και θα λειτουργεί σωστά!!

    Με εκτίμηση,
    Ant.Art