Απαγόρευση των ασύρματων δικτύων WiFi στα σχολεία ετοιμάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης!

Είναι γεγονός ότι τα δίκτυα WiFi έχουν βοηθήσει στην ευρύτερη εξάπλωση του Internet, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι σύντομα θα απαγορευτεί η χρήση τους στα σχολεία της Ευρώπης!

WiFi School

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συντάξει επίσημο έγγραφο με το οποίο προσπαθεί να αποδείξει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων WiFi είναι από "λίγο έως πολύ" επιβλαβής για τους ανθρώπους και άλλα ζωντανά πλάσματα.

Η πρόταση του Συμβουλίου δεν περιλαμβάνει αποδείξεις, αλλά αποτελεί περισσότερο μια επιστημονική μελέτη η οποία συνιστά ότι "η χρήση του WiFi μπορεί να οδηγήσει σε πολύ υψηλά οικονομικά και υγειονομικά έξοδα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με το πετρέλαιο και τον καπνό".

Στο διαταύτα, η μελέτη προτείνει δραστικά και προνοητικά μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της "απειλής", στα οποία περιλαμβάνονται "απαγόρευση όλων των κινητών τηλεφώνων και συστημάτων WiFi ή WLAN από αίθουσες διδασκαλίας και σχολεία"!

Δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα εγκριθεί μια τέτοια πρόταση, αλλά στην περίπτωση που εφαρμοστεί θα μιλάμε για ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την εκπαίδευση.

[πηγή RCR]

 

 

Loading