Απαγόρευση των ασύρματων δικτύων WiFi στα σχολεία ετοιμάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης!

Είναι γεγονός ότι τα δίκτυα WiFi έχουν βοηθήσει στην ευρύτερη εξάπλωση του Internet, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι σύντομα θα απαγορευτεί η χρήση τους στα σχολεία της Ευρώπης!

WiFi School

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συντάξει επίσημο έγγραφο με το οποίο προσπαθεί να αποδείξει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων WiFi είναι από “λίγο έως πολύ” επιβλαβής για τους ανθρώπους και άλλα ζωντανά πλάσματα.

Η πρόταση του Συμβουλίου δεν περιλαμβάνει αποδείξεις, αλλά αποτελεί περισσότερο μια επιστημονική μελέτη η οποία συνιστά ότι “η χρήση του WiFi μπορεί να οδηγήσει σε πολύ υψηλά οικονομικά και υγειονομικά έξοδα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με το πετρέλαιο και τον καπνό“.

Στο διαταύτα, η μελέτη προτείνει δραστικά και προνοητικά μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της “απειλής”, στα οποία περιλαμβάνονται “απαγόρευση όλων των κινητών τηλεφώνων και συστημάτων WiFi ή WLAN από αίθουσες διδασκαλίας και σχολεία“!

Δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα εγκριθεί μια τέτοια πρόταση, αλλά στην περίπτωση που εφαρμοστεί θα μιλάμε για ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την εκπαίδευση.

[πηγή RCR]

 

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Misc and tagged , . Bookmark the permalink.
 • dimitris

  Πισωγύρισμα? Για ποιο λόγο να είναι πισωγύρισμα? Κόβωντας το wi-fi, κόβεις το ασύρματο δίκτυο, όχι το ίντερνετ. Αν υπάρχουν σωστά διαμορφωμένοι χώροι ώστε να συνδέεσαι ασύρματα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

  Όλοι έχουν πέσει πάνω στην κινητή τηλεφωνία και κανείς δε λογαριάζει τη συνεχή ακτινοβολία ενός wi-fi modem ή των ασύρματων τηλεφώνων (επίσης συνεχής), η οποία δεν είναι αμελητέα.

 • Δε θα διαφωνήσω μαζί σας για το ζήτημα των ακτινοβολιών αυτών των συσκευών και δικτύων, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά τίποτα (και δυστυχώς τα αποτελέσματα θα τα δούμε μετά από 10-15 χρόνια), αλλά σε ό,τι αφορά το σχέδιο για τη συνένωση όλων των εκπαιδευτικών οργανισμών και ιδρυμάτων της Ευρώπης σε ένα τεράστιο δίκτυο που θα βασίζεται στο cloud computing, δε πιστεύω ότι θα είναι εφικτή η εφαρμογή του προγράμματος χωρίς ασύρματες συνδέσεις (τοπικά και ευρύτερα).

  Σίγουρα η δημιουργία ειδικών χώρων θα βοηθούσε, ωστόσο μιλάμε για μια τεράστια επένδυση (πανευρωπαικά) που ίσως να μην βρίσκει εφαρμογή και λόγω των πολλών και διαφορετικών τρόπων διδασκαλίας (εργαστήρια, θετικές επιστήμες, θεωρητικά μαθήματα κλπ.).

 • Spiros

  Αναμενομενο αν σκεφτεις οτι στη Ν.Υ. δεν επιτρεπετε κοι ο δημος τα ξηλωσε ολα.