Κινέζικο εργοστάσιο αντικαθιστά το 90% του προσωπικού με ρομπότ και η παραγωγή αυξήθηκε κατά 250%

Παρακολουθώντας τη ραγδαία εξέλιξη της Ρομποτικής τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα τα ρομπότ θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, όχι υπό τη μορφή κάποιας εξέγερσης εναντίον των ανθρώπων, αλλά κυρίως για τη στέρηση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Η κινδυνολογία ενισχύεται ακόμη περισσότερο όταν έρχονται στη δημοσιότητα ειδήσεις σαν και αυτήν.

Η κινεζική εταιρεία Changying Precision Technology Company (CPTC) προχώρησε σε αντικατάσταση του 90% του προσωπικού από το εργοστάσιο της στην πόλη Dongguan με ρομπότ και μαντέψτε: μειώθηκαν τα λάθη και οι αστοχίες κατά 80%, ενώ ο ρυθμός παραγωγής βελτιώθηκε κατά 250%. Στο εργαστάσιο της CPTC υπήρχαν 650 εργαζόμενοι και πλέον έχουν απομείνει 60. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Luo Weiqiang, general manager της εταιρείας, στο μέλλον θα κρατήσουν μόλις 20 υπαλλήλους, ωστόσο, δεν ανέφερε τίποτα για τις χαμένες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι και η Foxconn είχε αντικαταστήσει 60.000 εργαζόμενους με ρομπότ πέρυσι το Μάιο, αλλά έσπευσε να διευκρινήσει ότι τους μετέφερε σε άλλες θέσεις μέσα στην εταιρεία. Ποιος ξέρει, όμως, τι θα γίνει σε 10-15 χρόνια...

[via]

 

Loading