CSYS: Η λάμπα γραφείου με αυτονομία… 37 ετών από τη Dyson! [Videos]

csys

Τον περασμένο Οκτώβριο σας ενημερώσαμε για τον λαμπτήρα Ariel του Jake Dyson (υιός του διάσημου εφευρέτη Sir James Dyson), ο οποίος υπόσχεται αυτονομία περίπου 40 ετών (!) χάριν σε μια τεχνολογία απαγωγής θερμότητας* που τον ψύχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

*Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στην ίδια τεχνολογία ψύξης που χρησιμοποιείται στους δορυφόρους για να παραμένουν λειτουργικοί οι μικροεπεξεργαστές τους στο Διάστημα. 

Τώρα, ο Jake Dyson παρουσιάζει την λάμπα γραφείου CSYS με μικρότερο μέγεθος (ο Ariel προορίζεται για χρήση σε οροφή) και ξεκινά την πώληση της σε τιμή $649. Σύμφωνα με τον δημιουργό, η CSYS μπορεί να διατήσει την φωτεινότητα της για περισσότερο από 37 χρόνια!

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εγγύηση που παρέχει η εταιρεία καλύπτει μόνο 2 χρόνια χρήσης.

 

[Dyson]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Gadgets, Technology. Bookmark the permalink.
 • Nikos_S

  Δεν ξέρω πόσο καλές είναι οι σκούπες του πατέρα του. Αν και μάλλον θα είναι καλές. Αλλά πολύ ακριβές όπως και το σερβις και τα ανταλλακτικά τους.

  Αλλά όσο καλό και να είναι, όση τεχνολογία και να έχει μέσα του για ένα άσχημο πορτατίφ μιλάμε. 649$???????????????????????? Πόσο θα έπρεπε να πουλιέται το iPhone μετά;

  Και στο βιντεάκι που προφανώς θέλει να πουλήσει μούρη παραδοσιακό τόρνο βρήκε να δείξει ότι δουλεύει. Χάθηκε να χρησιμοποιήσει έναν teach-in cnc τόρνο; Ή είναι large όταν πουλάνε και τσίπηδες όταν αγοράζουν;

  Και τι στην ευχή; Αντίβαρο σε πορτατίφ; Τι άλλο θα δούμε;

 • Δημήτρης

  Για το τελευταίο, αντίβαρο είχε και ένα πορτατίφ γραφείου που είχε ο πατέρας μου στο γραφείο του πριν 40+ χρόνια, δεν είναι τόσο καινούριο.

 • Nikos_S

  Άλλη φιλοσοφία οι κατασκευές εκείνης της εποχής με υποδεέστερα υλικά και με ακριβές παραγωγικές μεθόδους και διαδικασίες(σε αντίθεση με τις σύγχρονες) οπότε η αύξηση του κόστους κατασκευής δικαιολογούνταν μέχρι κάποιο σημείο προς αύξηση της μακροζωίας.

  Από την άλλη δεν είπα ότι είναι καινούργιο. Δεν το γνώριζα κιόλας. Ότι είναι τραβηγμένο και υπερβολικό εννοούσα.

 • Φώτης

  Έχω σκούπα Dyson και σε διαβεβαιώνω πως είναι πολύ καλή! Μοναδικό πρόβλημα το βάρος/ μέγεθος που κουράζει λίγο στη χρήση όταν πρέπει να περνάς ανάμεσα σε έπιπλα. Όσο αφορά όμως το παραπάνω πορτατίφ, δε πιστεύω τίποτα από τη στιγμή που η εγγύηση περιορίζεται στα 2 έτη. Θα μου πεις βέβαια πως η ιστορία αφορά τον λαμπτήρα και όχι τη συνολική κατασκευή. Από την άλλη, με 37 έτη αυτονομία και αρχικό κόστος 649 δολαρίων, θα ήθελα να κρατήσει τόσο και το υπόλοιπο!

 • Nikos_S

  Δεν αμφιβάλλω ότι είναι καλές. Απλά τις θεωρώ ακριβές για αυτό που προσφέρουν ειδικά όταν αφού έληξαν οι πατέντες έχουν βγει αρκετά φθηνότερες σκούπες στο ίδιο concept. Εδώ μπορεί να μην εισάγονται(επίσημα τουλάχιστον) αλλά αν διαβάσεις στο αγγλικό amazon οι χρήστες των εναλλακτικών σκουπών με την ίδια αρχή λειτουργείας δηλώνουν πιο ευχαριστημένοι με κάτι αρκετά φθηνότερο.

  Αν μη τι άλλο τον πατέρα Dyson τον παραδέχομαι για το επίτευγμα του και την επιμονή του. Βαθύς σεβασμός και στην γυναίκα του που επί 20 χρόνια δούλευε αυτή και συντηρούσε την οικογένεια για να κάνει ο ίδιος την ανάπτυξη του πρώτου προϊόντος του. Όταν ξεκινάς να φτιάξεις κάτι και περνάνε 20 χρόνια μέχρι να βγάλεις αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν και βέβαιο στα 5,10 ή 15 ή 18 χρόνια και η γυναίκα είναι εκεί και στηρίζει το λιγότερο που της αξίζει είναι ο σεβασμός.

  Από την άλλη για το πορτατίφ δεν έχει αυτονομία 37 χρόνια αλλά διάρκεια ζωής. Όπως και να το κάνεις όμως είναι πανάκριβο και κατά την προσωπική μου γνώμη και άσχημο.

 • zavarakn

  $649 τώρα και παίρνεις ένα προϊόν που θα “ζήσει” 37 χρόνια.
  Μια λάμπα γραφείου.
  Σε 37 χρόνια μπορεί να έχει προχωρήσει η τεχνολογία, να έχει αλλάξει η μόδα, να το έχεις ρίξει κάτω και να έχει σπάσει.
  Εσύ όμως έχεις πληρώσει κάτι που σου πουλιέται σ’ αυτή την τιμή διαφημίζοντας αυτή τη διάρκεια.
  Αφού έχει εγγύηση 2 ετών, άντε θα βάλω εγώ 5 χρόνια, 37/5 περίπου 7,4, 7 πες, 649/7=90$. Εντάξει, πληρώνεις και για το brand name.
  90$ για καινούρια λάμπα γραφείου κάθε 5 χρόνια ή 649$ τώρα για 37 χρόνια.

  Μου θυμίζει κάτι προσφορές γυμναστηρίων…