Dashlane: Αλλαγή password σε όλους τους λογαριασμούς σου με ένα click

dashlane_password_change

Από τη στιγμή που ο μέσος χρήστης διατηρεί πλέον λογαριασμούς σε πληθώρα διαφορετικών υπηρεσιών (π.χ. κοινωνικά δίκτυα, email), είναι λογικό να χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή password manager για να αποθηκεύει τα διαφορετικά στοιχεία εισόδου και όχι να τα κρατά σε κάποιον φάκελο με ονομασία "Passwords" σαν τη Sony Pictures.

Οι εφαρμογές αυτού του τύπου προσφέρουν κρυπτογράφηση των δεδομένων του χρήστη και πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς του με ένα click, αρκεί να θυμάται ένα βασικό password. Ωστόσο, παρά την ευκολία που προσφέρουν, δεν παύει να είναι επίπονη η αλλαγή των passwords σε όλους τους λογαριασμούς στην περίπτωση που παρατηρηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα (π.χ. περίπτωση Heartbleed) ή απλά αν ο χρήστης θέλει να φυλάει τα ρούχα του.

dashlane_verification

Αυτό έρχεται να αλλάξει το Dashlane με τη νέα λειτουργία Password Changer. Ο χρήστης εισέρχεται στον λογαριασμό του με τον μοναδικό κωδικό που χρειάζεται να θυμάται και στη συνέχεια μπορεί να προχωρήσει στην αλλαγή των passwords σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες που έχει καταχωρήσει στην εφαρμογή Dashlane, απευθείας από την εφαρμογή και με ένα κλικ.

Η λειτουργία βρίσκεται σε στάδιο beta και υποστηρίζεται από μεγάλες ιστοσελίδες όπως Amazon, Facebook, eBay, Google, PayPal κ.ά. Ακούγεται πολύ χρήσιμη, αλλά το αν θα την χρησιμοποιήσει κανείς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο εμπιστεύεται το σύστημα κρυπτογράφησης και τους servers της εφαρμογής Dashlane. Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Dashlane είναι διαθέσιμη δωρεάν, αλλά χρεώνεται η λειτουργία cross-device syncing με $39.99 ετησίως.

[via]

Loading