Data Killer: Διαγράψτε με ασφάλεια οποιοδήποτε σκληρό δίσκο σε λίγα δευτερόλεπτα [Video]

data killerΩς γνωστόν οι σκληροί δίσκοι αποτελούν μηχανικούς αποθηκευτικούς χώρους πολύ χαμηλής προστασίας και ως εκ τούτου δεν συνίσταται η μεταπώλησή τους καθώς είναι καθόλα εφικτή η εξαγωγή δεδομένων με το κατάλληλο λογισμικό. Προφανώς, αυτό δεν δημιουργεί και την καλύτερη κατάσταση εκτός και αν σας αρέσει να έχετε στοίβες σκληρών δίσκων σε μια γωνιά να μαζεύουν σκόνη.

Ως τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού μπορείτε φυσικά να διαγράψετε έναν δίσκο με πολλαπλά passes αλλά η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει αρκετές ώρες ειδικά αν η χωρητικότητα του δίσκου είναι μεγάλη. Ευτυχώς, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χάριν σε μια νέα συσκευή με το όνομα Data Killer. Το Data Killer ουσιαστικά μπορεί να διαγράψει έναν σκληρό δίσκο μέσα σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό μαγνήτη.

Με το πάτημα ενός κουμπιού το Data Killer διαγράφει οποιοδήποτε μαγνητικό αποθηκευτικό χώρο (HDD, Floppy, Tapes) μέχρι και 14 κομμάτια τη φορά. Διατίθενται διαφορετικά μεγέθη του Data Killer με το μεγαλύτερο να μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρο το notebook και να σβήσει όλα τα δεδομένα μέσα σε αυτό.

[via DigiInfo]

Loading