Ο David Cameron θέλει να απαγορέψει τη χρήση υπηρεσιών messaging που κρυπτογραφούν τα μηνύματα

cameron

Με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορέψει την λειτουργία εφαρμογών messaging που κρυπτογραφούν τα μηνύματα των χρηστών, όπως είναι τα iMessage, WhatsApp και Snapchat, επειδή δεν είναι προσβάσιμα από τις αρχές Ασφαλείας ακόμη και αν υπάρχει ένταλμα.

Ο Cameron αιτιολόγησε το σκεπτικό του αναφέροντας:

“Θα επιτρέψουμε την ύπαρξη μέσων επικοινωνίας που πραγματικά είναι αδύνατο να διαβαστούν; Η απάντηση μου σε αυτό το ερώτημα είναι: Όχι, δεν πρέπει. Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτή η παρακολούθηση θα γίνεται μόνον εάν και εφόσον υπάρχει υπογεγγραμμένο ένταλμα”

Από τη μία, λοιπόν, οι κυβερνήσεις ρίχνουν πρόστιμα και καταδικάζουν τις υπηρεσίες που δεν προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, και από την άλλη, ζητούν το ακριβώς αντίθετο με πρόσχημα την τρομοκρατία. Η αλήθεια, βέβαια, βρίσκεται κάπου στη μέση, αλλά ποιος μπορεί να πείσει τους χρήστες ότι η παρακολούθηση των μυστικών υπηρεσιών θα αφορά αποκλειστικά και μόνο επικίνδυνες και στοχευμένες περιπτώσεις;

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.
 • lefteran

  Καλά μας πείσατε. Η δημοκρατία που ζούμε δεν έχει προηγούμενο! Σε μερικά χρόνια να διαβάζετε και τις σκέψεις. Μόνο με ένταλμα όμως, μην είστε και παράνομοι.

 • Conan1982

  Είναι πολύ πιθανόν οι τρομοκράτες να χρησιμοποιούν το whatsup για να επικοινωνούν μεταξύ τους..

 • jonjon

  To minority report έρχεται!

 • Travis Bickle

  Ας γελάσω, το internet ήταν, είναι και θα είναι, το απόλυτο μέρος της ελευθερίας, κάτι σας Ουτοπία.

 • PlatonSelas

  Άσχετο αλλά οι illegal bookmakers εδώ στο νησί χρησιμοποιούν Viber. Ένας φίλος μου – του επαγγέλματος – μου το έλεγε. Οπότε αυτό που έγραψες ίσως να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα! χαχα…