Το μεγαλύτερο DDoS attack της ιστορίας προκαλεί προβλήματα στο Internet σε όλο τον κόσμο

Η μεγαλύτερη γνωστή επίθεση DDoS (distributed denial of service) στο Διαδίκτυο ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στις 18 Μαρτίου κατά της ιστοσελίδας Spamhaus, μιας ευρωπαϊκής εθελοντικής οργάνωσης κατά του spam, που επεκτάθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό που επηρέασε τη λειτουργία ιστοσελίδων από ολόκληρο τον κόσμο. Ήδη δυνάμεις ασφαλείας από πέντε διαφορετικές χώρες ερευνούν τις επιθέσεις χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαριστεί η ταυτότητα των hackers.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πρώτες πληροφορίες οι επιθέσεις φαίνεται να αποτελούν αντίποινα στην πρόσφατη κίνηση της Spamhaus να συμπεριλάβει στη 'μαύρη λίστα' την ολλανδική εταιρεία domain hosting Cyberbunker, της οποίας η πολιτική επιτρέπει τη φιλοξενία οποιουδήποτε περιεχομένου εκτός παιδικής πορνογραφίας και τρομοκρατίας. Η Spamhaus προτείνει σε e-mail operators το μπλοκάρισμα όλης της κίνησης από σελίδες που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα με την Cyberbunker να ισχυρίζεται από τη μεριά της κατάχρηση εξουσίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες έρχονται σε αντιπαράθεση αλλά το μέγεθος της τελευταίας τους "μάχης" έχει προκαλέσει ταραχή σε ολόκληρο το Διαδίκτυο. Δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι το μέγεθος της κίνησης για την επίθεση DDoS φτάνει τα 300 gigabits το δευτερόλεπτο (30 φορές πάνω από το 'φυσιολογικό')!

[via TheVerge]

Loading