Η Disney εξαγόρασε την 20th Century Fox έναντι $52 δισ.!

Πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει το colpo grosso με την εξαγορά της Lucasfilm και τώρα τινάζει τη showbiz στον αέρα ανακοινώνοντας την εξαγορά ενός κολοσσού! Μετά από εβδομάδες έντονων φημών, η Disney επισημοποίησε την εξαγορά της 20th Century Fox έναντι $52 δισ., αφήνοντας εκτός συμφωνίας μόνο τα Fox News και Fox Sport!

Τι σημαίνει αυτό σε γενικές γραμμές; Βάζει στο χέρι της τις ταινίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα του ομίλου (όπως X-Men, Avatar, The Simpsons), το μεγαλύτερο μερίδιο της συνδρομητικής πλατφόρμας Hulu, το δίκτυο FX (Sons of Anarchy, Fargo, Louie κ.ά.) και φυσικά το National Geographic, ενώ αν ολοκληρωθεί η εξαγορά μετοχών του Sky από την Fox (βρίσκεται υπό εξέλιξη), τότε αυτόματα αποκτά και εκεί το μερίδιο της.

Με επιβεβαιωμένη την δημιουργία δικής της συνδρομητικής πλατφόρμας τύπου Netflix, η Disney αποκτά πλέον πυρηνικά όπλα για να κυριαρχήσει και στο τηλεοπτικό πεδίο, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα.....ξεζουμίσει όλους τους υπερήρωες της Marvel μέσα στα επόμενα χρόνια (βλ. Deadpool, X-Men, Avengers).

[Disney]

Loading