Αλγόριθμος της Disney μετατρέπει οποιαδήποτε φωτογραφία σε 3D τοπίο [Video]

disney-3d-algorithm

Η Disney Research συνεχίζει να καινοτομεί και μετά την τεχνολογία AIREAL που είδαμε χτες, αυτή τη φορά μας παρουσιάζει ένα νέο αλγόριθμο που έχει την ικανότητα να μετατρέπει οποιαδήποτε φωτογραφία σε εντυπωσιακό τρισδιάστατο τοπίο.

Ο αλγόριθμος προβλέπει το βάθος των αντικειμένων σε μια φωτογραφία αναλύοντας τα μοτίβα του φωτός και του σκότους. Με πολλές φωτογραφίες από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες συμπληρώνει τις λεπτομέρειες του background που αποκρύπτονται από τα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά με αποτέλεσμα ένα πεντακάθαρο και λεπτομερέστατο 3D render.

Σύμφωνα με τη Disney Research, το πρόγραμμα είναι αρκετά ελαφρύ ώντας σχεδιασμένο να δουλεύει σε hardware που απευθύνεται στο μέσο χρήστη.

[via]

This entry was posted in Technology and tagged . Bookmark the permalink.
 • Νικολαος

  Εντάξει δεν ειναι και τίποτα πρωτότυπο. Απόδοση στερεομοντέλου από φωτογραφίες γίνεται εδώ και χρόνια για φωτογραμμετρικες εφαρμογές…

 • Θεοχάρης

  ναι αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το λογισμικό θα απευθύνεται στο μέσο χρήστη, άρα ,θεωρητικά, ο καθένας θα μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο στις φωτογραφίες του με σχετικά χαμηλό κόστος

 • metis

  Ζαλίζομαι!

 • Maria Papadopoulou

  Δεν ήταν καθόλου δύσκολο ουτε και μεχρι τώρα, αν τραβηξεις 2-3 φωτογραφίες το ίδιο θέμα, από ελαφρά διαφορετική γωνία λήψης και μονταρεις τις εικόνες σε ένα κινουμενο gif έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.