DMARC: Facebook, Google, Microsoft και πολλές άλλες ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε spam και phising

Μεγάλα ονόματα του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google, Microsoft, Yahoo και PayPal αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν μια λύση ενάντια στα phising (υποκλοπή προσωπικών δεδομένων) και spam emails.

Όλες μαζί δημιούργησαν ένα νέο σύστημα ταυτοποίησης email ονόματι DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) που υπόσχεται να βοηθήσει στην καταπολέμηση των παραπάνω φαινομένων, μαθαίνοντας από προηγούμενες επιθέσεις.

Σύμφωνα με το DMARC, το πιο συχνό πρόβλημα με τα spam και phising σήμερα είναι ότι δημιουργούν σύγχυση και αβεβαιότητα μεταξύ των παρόχων email σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφάλειας τόσο των αποστολέων όσο και των παραληπτών των μηνυμάτων.

Ο Πρόεδρος του DMARC, Brett McDowel, δήλωσε:

"Τα phisning emails εξαπατούν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους και εταιρείες, με αποτέλεσμα την απώλεια της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο email αλλά και στο Internet γενικότερα. Η συνεργασία της βιομηχανίας σε συνδυασμό με την τεχνολογία και την ενημέρωση των καταναλωτών αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την καταπολέμηση του φαινομένου."

Στο DMARC συμμετέχουν πάροχοι email, κοινωνικά δίκτυα, ειδικοί σε θέματα σφαλείας και τραπεζικοί/οικονομικοί οργανισμοί, ευελπιστώντας ότι σύντομα θα εγκριθεί ως πρότυπο από την IETF (Internet Engineering Task Force).

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ.

Loading