Don't be Evil: Πόσο αντικειμενικά είναι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google; [Video]

Οι αντιδράσεις κατά της πρόσφατης λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης της Google, Search Plus Your World, καλά κρατούν... Φανερά εξαγριωμένες με την απόφαση της Google να ενσωματώσει στα αποτελέσματα αναζήτησής της μόνο αυτά του Google+, οι Facebook, Twitter και MySpace ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το εργαλείο 'Don't Be Evil'.

Στην ουσία πρόκειται για ένα add-on για τον browser σας, που κάνοντας χρήση των αλγορίθμων της Google, έχει στόχο να σας αποδείξει πόσο μεροληπτικά και μη αξιόπιστα είναι τα αποτελέσματα της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης στον κόσμο.

Το 'Don't Be Evil' θα βρείτε στην ιστοσελίδα Focus on the User και επιλέγοντας 'Try A More Relevant Google'. Από εκεί θα σύρετε το 'Don't Be Evil' στα bookmarks του browser σας και θα μπορείτε πλέον να ελέγχετε αν τα αποτελέσματα αναζήτησης που σας εμφανίζονται ταυτίζονται με τα πραγματικά ή όχι.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα που όλοι διαμαρτύρονται, η Google απολαμβάνει τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του Google+, με το κοινωνικό της δίκτυο να έχει ξεπεράσει πρόσφατα τους 90.000.000 χρήστες...


Focus on the User

Loading