Ερευνητές ανακάλυψαν θαλάσσιο φύκι υψηλής πρωτεϊνικής αξίας με γεύση…μπέικον

dulse-side-by-side

Δύσκολα αντιστέκεται κανείς στο άρωμα και τη γεύση του μπέικον, αλλά δυστυχώς παραμένει μία από τις όχι και τόσο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την περυσινή “κρίση του bacon” στις ΗΠΑ λόγω του ιού που σκότωσε εκατομμύρια γουρούνια, τότε η είδηση που μας έρχεται από το Oregon State University αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Συγκεκριμένα, μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου ανακάλυψε ένα νέο είδος κόκκινου θαλάσσιου φυκιού με θρεπτική αξία που το κατατάσσει στις υπερ-τροφές, το οποίο όταν μαγειρευτεί αποκτά τη γεύση του μπέικον!

dulse_langdon_003sw

 

Το φύκι ονομάστηκε “Dulse” και παρατηρήθηκε σε μεγάλες ποσότητες σε παράκτιες περιοχές στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μοιάζει με “ημιδιαφανές κόκκινο μαρούλι” και στην άγρια μορφή του μπορεί να πωληθεί σε στεγνή μορφή για μαγείρεμα ή συμπλήρωμα διατροφής.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα έχει κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ενός νέου στελέχους που διαθέτει 16% πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, και φυσικά την γεύση του μπέικον. Πλέον, γίνονται δοκιμές για αύξηση της παραγωγής έτσι ώστε αν καθιερωθεί ως συμπλήρωμα διατροφής για τον άνθρωπο.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Misc, Science. Bookmark the permalink.
  • Floudas

    Χρειάζεται ένας καλός κράχτης για να εισάγεις ένα νέο προιόν, ειδικά για να πείσεις την πλατιά μάζα των Αμερικανών να δοκιμάσουν φύκια. Πολλά είδη φυκιών περιέχουν MSG (monosodium glutamate), ουσία γνωστή για την ικανότητα της να ενισχύει τη γεύση. MSG περιέχουν τα περισσότερα σκευάσματα με ‘γεύση’ μπέικον (γαριδάκια, κράκερς κλπ), οπότε το εν λόγω φύκι πολύ πιθανόν να θυμίζει ‘bacon flavor’ και όχι μπέικον αυτό-καθεαυτό.

  • Ragnar Lothbrok

    Εμένα μου κάνει! Κάνει καλό στη υγεία και είναι bacon flavor?!?! Shut up and take my money!!!

  • Πάπας της Βρώμης

    Οπότε αντί για πίτα με κοτομπέικον τώρα θα παίρνουμε πίτα κοτοντάλς ?

  • Pingback: Τύπος φυκιού επιβίωσε στις σκληρές συνθήκες του Διαστήματος για 16 μήνες()